Budget voor duurzame energie word waarschijnlijk verhoogd

offshore-windenergie

Het ministerie van Economische Zaken is bezig met de begroting voor duurzame energie in 2016. Het budget zal waarschijnlijk verhoogd worden omdat er in 2015 meer aanvragen zijn binnengekomen dan verwacht werd.

Veel projecten afgewezen door vergeven budget

Veel ingediende projecten kregen geen bijval maar dit kwam omdat het budget al op was. Het ging hiermee met name om zonne-energie projecten. Uit het potje worden meestal de projecten vergoed die goedkope technieken omvatten. Wanneer een project meer zou kosten kregen deze geen toestemming. De overheid zal volgend jaar een extra categorie gaan toevoegen die specifiek voor zonne-energie projecten bedoeld is.

Extra stimulans om zonnepanelen te plaatsen nodig

De overheid wil zonne-energie meer gaan stimuleren dus word er gezocht naar extra mogelijkheden. In het huidige subsidie potje zit 3.5 miljard euro en daarvan is al 2.8 miljard toegezegd waaronder aan windenergie projecten. Voor de windparken is een bedrag van 1,28 miljard gereserveerd. Ook is er een gedeelte opzijgezet voor projecten met hernieuwbare warmte ( 1,52 miljard euro ).

SDE+ investeert volgend jaar in windenergie

Hoeveel er volgend jaar in de SDE+ regeling komt is nog niet duidelijk, maar er is wel al duidelijk dat het ministerie 5 miljard opzij zet voor 2016 voor de sector offshore windenergie.

Duitse zonnestroom als voorbeeld

De projecten voor zonne-energie zouden ook meer gestimuleerd moeten worden, Nederland kan hiervoor Duitsland als voorbeeld nemen. In Duitsland gingen ondernemers en particulieren massaal over op het gebruik van zonnepanelen. De reden dat het gebruik van de zonnepanelen zo massaal toenam was omdat iedere Duitser die zonnepanelen plaatste werd vergoed door een zogenoemde terugleverwet de Einspeisegesetz. Het verschil wat men anders betaalde voor grijze energie krijgt de consument terug via deze wet.

Verschil tussen groene energie en grijze energie word steeds minder

Nederland zou meer kunnen investeren in duurzame energie en zo de transitie ernaar toe kunnen versoepelen en vermeerderen. Het verschil tussen grijze en groene energie in Duitsland  word straks bijna nihil omdat zonne-energie dan goedkoper is dan grijze energie.

Bron:Groene Courant

Budget voor duurzame energie word waarschijnlijk verhoogd
3 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!