Californiƫ plaatst gratis zonnepanelen in arme wijken

blauwe-lucht-zonnepanelen

De staat Californiƫ is bezig met een plan om gratis zonnepanelen te gaan plaatsen in achterstandswijken. Nu zijn de zonnepanelen alleen betaalbaar voor de midden en hoge inkomen die vanaf 40.000 dollar tot 90.000 dollar verdienen.

Achterstandswijken verdienen maar een fractie van midden inkomens

De mensen in de achterstandswijken kunnen zich geen zonnepanelen installatie veroorloven, maar met het nieuwe plan kunnen mensen in deze wijken honderden of zelfs duizenden dollars besparen in hun energieverbruik door de gratis zonne-energie. Het initiatief is afkomstig van de Grid Alternatives een nonprofit organisatie in zonne-energie.

Geld ingezameld voor zonnepanelen

De Grid Alternatives hebben 15 miljoen dollar ingezameld door middel van zogenoemde Cap and Trade Laws, deze Cap and Trade Law zorgt ervoor dat bedrijven credits dienen te kopen voor iedere ton aan broeikasgas dat zij uitstoten. De organisatie levert daarvoor 1600 gratis zonnepaneel systemen aan het einde van 2016.

Het programma kwam origineel van Senator Kevin de LeĆ³n die recentelijk nog sprak op een zonnepanelen event:

Ik heb SB 535 geĆÆntroduceerd in 2011 zodat de samenleving die geen financiĆ«le middelen heeft voor zonnepanelen, toch kunnen profiteren van de investering in schone energie. De investeringen zullen energiebesparingen, kwalitatieve banen, en positieve milieu resultaten met zich meebrengen waar ze het meest nodig zijn.

Om in aanmerking te kunnen komen voor het programma, moeten huiseigenaren in een achterstandswijk wonen die ook aangewezen is door de staat. Het inkomen moet ook 80% minder zijn dan het gemiddelde inkomen. Voor de inwoners van de achterstandswijken is dit een welkome verrassing, zij hopen dat de besparingen op andere gebieden weer te gebruiken zijn, zoals de medische kosten. Veel inwoners in Californiƫ zijn niet verzekerd voor medische kosten omdat dit te duur is.

Bron:Huffingtonpost

Californiƫ plaatst gratis zonnepanelen in arme wijken
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.