Californië voorziet 5% in zonne-energie

solarenergy-california

De zonnige staat Californië produceert al 5% in zonne-energie, hiermee hebben zij hun aandeel meer dan verdubbeld in vergelijking met 2014. Dit is dankzij de twee grootste zonneparken die er staan.

Uit een recent onderzoek van de U.S Energy Information Administration blijkt dat Californië haar aandeel meer dan verdubbeld heeft. In 2014 werd er 9.9 mln MW opgewerkt en in 2013 nog maar een derde ongeveer: 3.8 mln MW.

Aqua caliente droeg bij aan verdubbeling

Californië bezit dan ook werelds grootste zonneparken, waaronder die in Arizona met een capaciteit van 290 megawatt. Het feit dat de zuidelijke staten de meeste zonuren heeft, doet niets af aan het feit dat ook de staten in het noordoosten zoals Massachusetts en New Jersey in de top 10 van zonne-energie voorkomen.

Ook minder zonnige staten produceren zonne-energie

New Jersey staat op een vierde plaats met 1% die afkomstig is uit zonne-energie, de vijfde plaats is voor de staat Noord Carolina, waar Duke Energy recentelijk 500 miljoen dollar gaat investeren in het bouwen van 3 zonneparken, zij zijn dan goed voor een 0.7% De overheden in Californië pleitten voor een derde van het totale energieverbruik dat afkomstig moet zijn van duurzame energie. Hier vallen windenergie en biomassa ook onder.

Topaz Solar Farm neemt 1e plaats straks in van Aqua caliente

Onlangs heeft Californië plannen gepresenteerd voor twee grote fotovoltaische zonneparken, deze moeten gezamenlijk een capaciteit gaan krijgen van 550 megawatt.

Californië voorziet 5% in zonne-energie
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!