Canadees bedrijf boort naar gas in Drenthe

boortorengas

Een bedrijf uit Canada Vermillion Energy is bezig een boortoren op te bouwen in het plaatsje Wapse in de provincie Drenthe. Afgelopen februari kreeg het Canadese bedrijf groen licht van de gemeente om te zoeken naar aardgas.

Er is veel bedrijvigheid op het terrein, de boortoren zal een hoogte betrekken van 40 meter. Het aardgas zal worden gezocht op een diepte van 2 kilometer. Als er voldoende gas word gevonden dan zal het uiteindelijk nog wel ruim een jaar tot 2 jaar duren eer ze het gas omhoog kunnen halen in verband met de vereiste vergunningen.

Volgens een woordvoerder van Vermillion Energy zal er ongeveer een half miljard kuub gas kunnen worden gewonnen. In Slochteren zit er nog voor 3000 miljard kuub in de bodem. Dus het aardgasveld in Wapse is klein te noemen.

Canadees bedrijf boort naar gas in Drenthe
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!