Capaciteit van windparken moet gewaarborgd blijven

logo windpark

Om de kosten voor windenergie stabiel te houden moet de Nederlandse overheid de continuĂŻteit garanderen. Dit betekent dat Nederland op dezelfde voet moet blijven doorbouwen van offshore windparken. David Molenaar van Siemens Windpower stelt dat alleen de techniek in windenergie verbeteren niet afdoende is.

ContinuĂŻteit zorgt voor capaciteit

In het verleden liet de overheid gaten vallen in de bouw van offshore windparken en dat moet nu niet gebeuren vind Molenaar. Wanneer de overheid constant blijft doorwerken aan windenergieprojecten dan zorgt dit voor voldoende capaciteit. Molenaar is samen met Siemens altijd op zoek naar geschikt personeel dat vervolgens binnen Siemens technisch word opgeleid.

in het Energieakkoord zal tot aan 2023 3450 MW aan offshore windenergie worden bijgebouwd. Het Energieakkoord heeft voorwaarden gesteld met betrekking tot een kostenbesparing van 40%. Daarom is kennis onder het personeel belangrijk en samenwerking goed voor een kostenbesparing.

Voldoende opgeleid personeel is van belang

Wanneer de kennis in windenergie van te voren gedeeld word is men in staat om de risico’s in te kunnen schatten. Ook zorgt dit voor het scheiden van het kaf en het koren zodat je partijen overhoud die kunnen bieden op de aanbestedingen van de offshore windparken. Door investeringen van de overheid in nieuwe offshore windparken neemt dit ook extra werkgelegenheid met zich mee, maar een onderhoudsmonteur moet niet alleen technisch onderbouwd zijn, zij moeten ook in kunnen grijpen wanneer zich een defect of probleem voordoet in een windpark.

Besparen door effectief te werken

De gemiddelde windturbines zijn tegenwoordig al 130 meter hoog. Wanneer er een noodsituatie ontstaat moet men voorbereid zijn om zo snel en veilig mogelijk de turbine te kunnen verlaten. De windmolen monteurs worden hier momenteel op voorbereid. Windenergie moet volgens het Energieakkoord in 2023 1/3 van de doelstelling gaan produceren. Aangezien de kosten voor windenergie niet teveel aan subsidie mogen kosten is kostenbesparing van groot belang. Dankzij innovatie in de windsector word er continue gewerkt aan verschillende modellen, zo word er bespaard op staal omdat turbines een fundering hebben van moonpile en transitiestuk die in Ă©Ă©n geheel worden gebouwd.

Bron:Cobouw

Capaciteit van windparken moet gewaarborgd blijven
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!