Capaciteit zonnepanelen toegenomen met 50%

 

zonnecelpanelen

Netbeheer Nederland heeft cijfers gepubliceerd over de geïnstalleerde zonnepanelen in Nederland. In 2014 is er een toename gemeten van 50%.

In de laatste maanden van 2014 werd bij Netbeheer 882 MW geregistreerd. In 2013 was dat nog maar 591 MW. De laatste 3 maanden van 2014 werd 93 MW toegevoegd en werd er tevens een stijging gemeten van het aantal huishoudens die zonnepanelen installeerden. De maanden daarvoor was er niet zoveel geregistreerd.

Netbeheer Nederland heeft deze cijfers aan de hand van het aantal registraties op energieleveren.nl op deze site kunnen particulieren hun zonnepanelen aanmelden. Dit betekend dat de cijfers voor zonne-energie nog hoger liggen, omdat men niet verplicht is zich te registeren op de website.

Wanneer de zakelijke sector met zijn zonne-energie projecten zouden worden meegerekend en de groep die zich niet heeft aangemeld, dan zou de schatting op 1.1 GW aan capaciteit opleveren. De laatste jaren zijn de prijzen voor zonnepanelen goedkoper geworden, dit trekt men veelal over de streep om tot aanschaf over te gaan.

Wilt u ook besparen op uw energiekosten? vergelijk dan alle groene stroom leveranciers op EnergieVergelijking.nl.

Bron: Groene Courant

Capaciteit zonnepanelen toegenomen met 50%
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!