China gewaarschuwd om nieuwe plannen voor kernenergiecentrales

kernenergieramp

China’s plannen om de snelle groei in nieuwe kerncentrales zijn absurd genoemd omdat het land niet voldoende investeert in veiligheidscontroles. Voorstellen om de kerncentrales landinwaarts te gaan bouwen bijvoorbeeld vooral na Fukushima.

Als zich weer een ramp voordoet dan worden de rivieren besmet waar honderden miljoen mensen van afhankelijk zijn voor water maar ook voor de landbouw. China gaf toestemming om twee nieuwe units te gaan bouwen, een gedeelte daarvan is een poging om Japan voorbij te streven en om de grootste verbruiker van kernenergie te worden.

VS sluit deal met Beijing

Barack Obama meldde recentelijk nog plannen te hebben om een deal te sluiten met Beijing. Beijing mag dan meer Amerikaanse kernreactors afnemen. De Amerikaanse overheid is bereid zijn nucleaire activiteiten uit te breiden om het broeikaseffect te reduceren, en de afhankelijkheid van import olie en gas daarmee te verminderen.

Wetenschapper uit bezorgdheid

Een interview met de Chinese academie voor Wetenschappen waar twee wetenschappers het woord hebben gedaan stelt de ene wetenschapper voor veiligheid te gaan, maar de andere wetenschapper gaat voor het ontwikkelen. De wetenschapper die voor veiligheid pleitte verteld ook over de risico’s aangaande corruptie, en slecht management hij zei:

Ze willen 58 gigawatt aan kernenergie bijbouwen tegen 2020 en dit opschroeven naar 120 tot 200 gigawatt dat is absurd!

China moet zich eerst bijscholen eer er nieuwe kerncentrales komen

Hij zou graag zien dat China zijn groei tempert om eerst een aantal jaren ervaring op te bouwen en wanneer er voldoende ervaring is om de kerncentrales dan veilig op te starten. China heeft momenteel niet de benodigde ervaring om te kunnen voorzien wat de impact zal zijn bij een dergelijke nieuwe kernramp.

Japan kan als voorbeeld genomen worden, zij hadden de betere technologie en een beter management maar dit kon niet de ramp voorkomen in 2011. De lagere salarissen die China bied aan wetenschappers trekt daarom ook minder geschoolde wetenschappers aan. De kernenergie kosten zijn goedkoop omdat China zijn voorwaarden lager stelt.

Bron:TheGuardian

China gewaarschuwd om nieuwe plannen voor kernenergiecentrales
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.