Chinese zonnepaneel fabrikanten in de rode cijfers

chinese zonnepanelen
Het FD schrijft dat de fabrikanten van zonnepanelen in China onder zware druk staan. Dit heeft te maken met de importheffingen die zij moeten betalen. In het verleden konden de Chinese fabrikanten hun zonnepanelen goedkoop aanbieden in Europa en de Verenigde Staten. Om goedkoop ”dumpen” te voorkomen moesten de fabrikanten vanaf 2013 importheffing betalen.

Fiod vermoedde fraude met zonnepanelen uit China

Zo heeft de FIOD vorig jaar al ingegrepen bij een grootschalig onderzoek waar fraude werd vermoed met zonnepanelen uit China. Veel Chinese fabrikanten probeerden de importheffing dan ook te omzeilen. Een ander voorbeeld van de misére van een zonnepaneel fabrikant is Hanergy die ook te maken kreeg met financiële problemen waardoor Ikea stopte met de verkoop van zonnepanelen in haar vestigingen.

Meerdere zonnepanelenfabrikanten in rode cijfers

De zonnepanelenindustrie in China heeft het in ieder geval zwaar te verduren blijkt wel. Yingli een grote zonnepanelenfabrikant heeft haar jaarcijfers zelfs uitgesteld. Zij schreven zelf al op hun eigen website dat zij grote twijfel hebben over het voortbestaan van hun activiteiten in de zonnepanelen. Yingli maakt al jaren geen winst meer en komt om in de schulden. Het enige pluspunt voor bedrijven die nog wel voort konden bestaan was dat de Chinese overheid duurzame energie willen inzetten als vervanger voor de vervuilende kolencentrales. Daarom werden de zonnepanelenfabrikanten nog met rust gelaten.

Overcapaciteit zorgt voor nog goedkopere zonnepanelen

Door een overschot aan zonnepanelen en de capaciteit komen de prijzen ook onder druk te staan. Voor de fabrikanten worden de marges dan nog minder en stelt TrendForce uit Taiwan dat die bijna op nul komen te zitten. Francois Godement die onderzoeker is bij de The Carnegie Endowment’s Asia Program zegt dat dit gewoon een consequentie is van de binnenlandse trend in de economie van China.

Chinese zonnepaneel fabrikanten in de rode cijfers
Beoordelingen


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!