Clauscentrale weer in gebruik door RWE

RWE heeft besloten de Clauscentrale weer in gebruik te nemen. De centrale werd in 2014 nog gesloten door het energiebedrijf. De reden voor de stillegging was omdat Nederland een overschot aan buitenlandse groene stroom had. RWE hoopt verder ook dat België bereid is om stroom af te nemen van de Clauscentrale. Dit kan niet zomaar want daarvoor zou België eerst aangesloten moeten worden op de centrale.

Clauscentrale kan na onderhoud in 2020 weer stroom produceren

De Clauscentrale zal niet direct stroom produceren, eerst wordt er groot onderhoud aan gedaan. Met het opnieuw opstarten van de centrale zal er weer werkgelegenheid worden gecreëerd, dus wordt er ook gezocht naar personeel. Als dit allemaal uitgevoerd is dan verwacht RWE de centrale in 2020 opnieuw weer in bedrijf te kunnen nemen. De capaciteit van de centrale kan ongeveer 3 miljoen huishoudens in de energiebehoefte voorzien.

Vraag naar energie zal stijgen

De vraag naar energie zal toenemen en met de sluiting van de kolencentrales zal de Clauscentrale nodig zijn. In 2030 moeten twee miljoen huishoudens van het gas af zijn. Dus is de heropening opmerkelijk. RWE stelt dat in de tussentijd gas nog steeds nodig zal zijn. Zij verwachten dan ook buitenlands gas te gebruiken voor de centrale. En de centrale kan straks voldoen aan de vraag van België. Dit is omdat België juist weer van kernenergie af wil. Dus ziet het energiebedrijf nog volop kansen.

RWE wil stroom leveren aan België

De kerncentrale in Tihange ondervindt al een aantal jaren problemen. De kernreactoren functioneren niet goed, en nu blijkt er een probleem te zijn met het beton. Eigenaar Engie heeft dan ook een onderhoud aangekondigd. Deze zal iets meer dan een maand in beslag nemen. En begint deze week nog. De bevoorradingszekerheid kan hierdoor in het gedrang komen.

Hoe hoog is de kans op een stroomtekort?

Mocht België problemen krijgen met de levering van stroom dan kunnen buurlanden bijspringen. In Nederland zullen we niet snel zonder komen te zitten. Bent u geïnteresseerd in de energiekosten van een ander energiebedrijf? Neem dan de gegevens van uw jaarrekening over, want hiermee kunt u energie vergelijken. Door vervolgens over te stappen spaart u enorm veel kosten uit. Deze kunnen gerust oplopen tot €400 per jaar.

Clauscentrale weer in gebruik door RWE
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!