Clauscentrale weer in gebruik door RWE

RWE-Clauscentrale weer in gebruik

RWE heeft besloten de Clauscentrale weer in gebruik te nemen. De centrale werd in 2014 nog gesloten door het energiebedrijf. De reden voor de stillegging was omdat Nederland een overschot aan buitenlandse groene stroom had. RWE hoopt verder ook dat Belgiƫ bereid is om stroom af te nemen van de Clauscentrale. Dit kan niet zomaar want daarvoor zou Belgiƫ eerst aangesloten moeten worden op de centrale.

Clauscentrale kan na onderhoud in 2020 weer stroom produceren

De Clauscentrale zal niet direct stroom produceren, eerst wordt er groot onderhoud aan gedaan. Met het opnieuw opstarten van de centrale zal er weer werkgelegenheid worden gecreƫerd, dus wordt er ook gezocht naar personeel. Als dit allemaal uitgevoerd is dan verwacht RWE de centrale in 2020 opnieuw weer in bedrijf te kunnen nemen. De capaciteit van de centrale kan ongeveer 3 miljoen huishoudens in de energiebehoefte voorzien.

Vraag naar energie zal stijgen

De vraag naar energie zal toenemen en met de sluiting van de kolencentrales zal de Clauscentrale nodig zijn. In 2030 moeten twee miljoen huishoudens van het gas af zijn. Dus is de heropening opmerkelijk. RWE stelt dat in de tussentijd gas nog steeds nodig zal zijn. Zij verwachten dan ook buitenlands gas te gebruiken voor de centrale. En de centrale kan straks voldoen aan de vraag van Belgiƫ. Dit is omdat Belgiƫ juist weer van kernenergie af wil. Dus ziet het energiebedrijf nog volop kansen.

RWE wil stroom leveren aan Belgiƫ

De kerncentrale in Tihange ondervindt al een aantal jaren problemen. De kernreactoren functioneren niet goed, en nu blijkt er een probleem te zijn met het beton. Eigenaar Engie heeft dan ook een onderhoud aangekondigd. Deze zal iets meer dan een maand in beslag nemen. En begint deze week nog. De bevoorradingszekerheid kan hierdoor in het gedrang komen.

Hoe hoog is de kans op een stroomtekort?

Mocht BelgiĆ« problemen krijgen met de levering van stroom dan kunnen buurlanden bijspringen. In Nederland zullen we niet snel zonder komen te zitten. Bent u geĆÆnteresseerd in de energiekosten van een ander energiebedrijf? Neem dan de gegevens van uw jaarrekening over, want hiermee kunt u energie vergelijken. Door vervolgens over te stappen spaart u enorm veel kosten uit. Deze kunnen gerust oplopen tot ā‚¬400 per jaar.

Clauscentrale weer in gebruik door RWE
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op donderdag, 18 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op donderdag, 18 juli 2019.

Een reactie plaatsen