CO2 reductie dankzij duurzame energie

co2uitstoot

De European Environment Agency heeft gemeld dat de CO2 reductie verminderd is dankzij duurzame energie bronnen. Het gaat hierbij om de bronnen: biomassa, windenergie en zonne-energie.

Nederland moet meer aan broeikaseffect gaan doen

Dit geldt voor een groot gedeelte van Europa, Nederland bleef helaas achter met zijn broeikasgas uitstoot. Dankzij de huidige investeringen in de hernieuwbare energiebronnen, is de CO2 reductie verminderd met 7%. In 2012 werd er een daling gemeten in steenkool 13%, en een daling van 7% in power to gas technieken.

Europa verduurzaamd steeds meer

Buiten het opwekken van duurzame energie zorgt de strenge regelgeving om energie efficiënter met energie om te gaan in de zakelijke en particuliere sector ook voor een lager percentage CO2 reductie. Omdat het aandeel in duurzame energie toeneemt neemt de groei in andere landen zoals Finland, Letland, Oostenrijk, Zweden en Letland ook toe. In deze landen is het energieverbruik uit duurzame bronnen 30% dat voorziet in hun energiebehoefte.

Ondanks de toename in hernieuwbare energiebronnen is er nog steeds 75% in Europa dat afkomstig is uit fossiele brandstoffen. Nederland loopt in ieder geval achter zij wekken nog maar minder dan 5% op in duurzame energie.

Bron: Utilities

Groene energieleveranciers vergelijken op aanbiedingen?

Ga voor duurzaam en vergelijk alle groene energieleveranciers op EnergieVergelijking.nl en bekijk welke energie aanbiedingen het goedkoopste zijn.

CO2 reductie dankzij duurzame energie
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!