Colportagewet

De Nederlandse Colportagewet ziet erop toe dat consumenten die te maken krijgen met verkoopmethodes/verkopers die per telefoon of aan de deur een product proberen te verkopen worden beschermd. Er zijn duidelijke regels opgesteld waar deze groep verkopers zich aan dienen te houden. Het komt vaak voor dat een consument word overrompeld door dergelijke verkooppraktijken. Met de Colportagewet kan een consument zich op zijn rechten beroepen wanneer zij onder een dergelijk product of dienst uit willen komen.

Wanneer het aankoopbedrag boven de €34 betreft kan de consument schriftelijk (aangetekend per post) zijn geld terugeisen. Indien een consument een verkoper op eigen iniatief uitnodigt voor een gesprek of verkoopofferte geld de Colportagewet helaas niet. Wanneer het een aankoop online betreft op het internet dan gaat de Wet Koop op Afstand in.

Colportagewet
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.