Consument kiest voor bindende afspraak voor duurzame energie

stemmen

TNS Nipo heeft een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Greenpeace. Uit deze gegevens blijkt dat een 69% van de Nederlandse consumenten een bindende afspraak wil met betrekking tot het opwekken van duurzame energie. Europa moet meer duurzaam gaan opwekken.

Nog eens 70% van de ondervraagden vind ook dat iedere EU-lidstaat aan afspraken gehouden moet worden om energie te gaan besparen, denk aan grote gebouwen en in het verkeer. Nederland komt voor op het lijstje van minste presterende landen. Er moet meer geld worden gestoken in de duurzame bronnen zoals zonne-energie, windenergie en biomassa. Ook klinkt er een grote voorkeur om te gaan besparen op energie. De kiezer heeft tevens een voorkeur voor geïmporteerde energie uit Amerika, Noorwegen en Noord Afrika.

Na de crisis met Rusland is de consument meer gebrand op het feit om onafhankelijk te worden, en dan met name van Rusland. Greenpeace Joris van Wijnhoven zegt: Maar ons kabinet wil zich aan geen van deze duidelijke uitgesproken wensen commiteren

Greenpeace pleit voor het terugdringen van de CO2 uitstoot (55%), schonere energie (45%). In totaal zijn er 1086 kiezers ondervraagd die zich bevinden in de 6 grootste politieke partijen zoals: CDA, D66, PvdA, PVV, SP, en VVD.

Bron: Nu.nl

 

Consument kiest voor bindende afspraak voor duurzame energie
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!