Consumenten beginnen weer met vergelijken

Op 1 juli 2017 mogen energieleveranciers hun variabele energietarieven veranderen. Slimme consumenten zullen dan weer de prijzen van energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste energieleverancier. Bent u vorig jaar ook overgestapt? En heeft u gekozen voor een energiecontract van 12 maanden met variabele energietarieven? Dat energiecontract verloopt binnenkort en hiermee is de weg vrij om weer te kunnen wisselen van energieleverancier.

Steeds meer mensen weten dat er veel geld te besparen valt als ze overstappen naar de goedkoopste energie met extra korting. Zij weten dit omdat zij al eens of meerdere keren online de prijzen en aanbiedingen hebben vergeleken en daarop zijn overgestapt waarbij ze bovendien ook nog een leuke cashback korting ontvingen. Door telkens de energieprijzen opnieuw te vergelijken vinden zij altijd een goedkope energieleverancier. Daarom behoort Nederland ook tot de top van overstappers in heel Europa. Want er is altijd wel een goedkopere aanbieding te vinden. Dat is ook niet zo verwonderlijk met meer dan 40 energieleveranciers.

Hoeveel overstappers zullen er zijn in 2017?

In 2015 stapten maar liefst 15% van de consumenten over en dat steeg naar 17% in 2016. De kans is groot dat ook in 2017 ruim 17% of zelfs meer van de overstappers zijn weg weet te vinden naar een goedkopere energieleverancier. Bang voor een onduidelijke energievergelijking hoeft u niet te zijn want de ACM heeft de energieleveranciers opgedragen zo duidelijk mogelijk te zijn. Dat houdt in dat energieleveranciers vanaf 1 juli aanstaande de kosten voor een energiecontract zo duidelijk en simpel mogelijk moet omschrijven. Op die manier wordt het voor de consument nog makkelijker om zijn huidige energiecontract te kunnen vergelijken.

Straks nog makkelijker uw energieprijzen vergelijken

De Autoriteit Consument en Markt blijft zich hard maken voor meer transparantie op de energiemarkt. De ACM treedt zo nodig op wanneer energieleveranciers zich hier niet aan houden. Het moet een simpel karwei zijn om de energiekosten óók achteraf te kunnen berekenen. Heeft de energieleverancier zich bijvoorbeeld gehouden aan het afgesproken tarief? Bent u meer gaan betalen over het afgelopen jaar? Dan dient uw energieleverancier daar duidelijkheid in te verschaffen.

Variabel energiecontract wordt duurder

In het bezit van een variabel energiecontract? De kosten hiervan zullen duurder worden. De energieleveranciers verhogen namelijk de variabele tarieven. Uw kosten zullen daarmee op jaarbasis zo’n €60 duurder worden. De tarieven voor energie en gas wisselen nogal en degene met een variabel contract betaalt daar de prijs voor. Laat u niets wijsmaken want energie vergelijken levert altijd geld op. Begin gerust opnieuw met het vergelijken van de energiekosten en vindt direct uit hoeveel u besparen kunt. EnergieVergelijking.nl zit namelijk niet stil en houdt alles voor u in de gaten.

Kies voor een nieuwe cashback korting energie en bespaar

De kosten voor gas zullen het meeste roet in het eten gooien. We betalen namelijk het meeste voor gas tegenwoordig. De kosten voor energie stijgen ook iets maar minder dan voor gas. Blijven zitten heeft weinig zin want uw energieleverancier zal u daar niet voor belonen. De beloning gaat juist naar nieuwe klanten. Uw nieuwe energieleverancier verwelkomt u graag met een flinke cashback korting. Bekijk ook het overzicht van alle energieleveranciers in Nederland om een weloverwogen keuze te maken.

Online energie vergelijken en zorgeloos overstappen

Wilt u niet onnodig teveel betalen voor uw energie? Op Energievergelijking.nl kunt u online energie vergelijken en binnen enkele minuten overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Energievergelijking.nl is 100% onafhankelijk en helpt u graag met het vinden van de voordeligste energie aanbiedingen passend bij uw situatie en voorkeuren.

Plaats een reactie