Consumenten met dubbel tarief betalen meer voor stroom

consumentenbond-veiling

Volgens een bericht van de Consumentenbond is gebleken na onderzoek dat consumenten die in het bezit zijn van een dubbele meter meer betalen voor hun stroom. De consument met een enkele meter en dus enkel tarief is goedkoper uit.

Vroeger was het gebruik van een dubbele meter nog populair nu niet meer

In het verleden was die dubbele meter nog handig en kon men daarmee in de nachtelijke uren besparen op zijn stroomverbruik. Met een dubbele meter kan de consument gebruikmaken van het dubbeltarief van zijn energiebedrijf, er zijn in de dubbele meter twee telwerken geactiveerd. Dus één telwerk dat s’nachts werkt en één dat overdag werkt. Door de energieleverancier zijn daar de piekuren en de daluren voor ingesteld. De piekuren gaan in 07:00u s’ochtends tot en met 21:00u s’avonds.

Meer dan 50% aan stroom s’nachts verbruiken om voordeel te kunnen behalen

De daluren gaan in vanaf 21:00 tot en met 07:00 in de ochtend, vroeger betaalde men aanzienlijk minder voor zijn stroomverbruik wanneer zij hun wasmachine of droger lieten draaien in deze uren. Ook was het handig wanneer men overdag aan het werk was en toch geen stroom verbruikte. Maar tegenwoordig is dat niet meer het geval. Om dan toch een maximale besparing te kunnen behalen uit het dubbeltarief moest je ook 3500 kWh aan stroom verbruiken en het stroomverbruik dan ook voor 50% s’nachts laten plaatsvinden.

Dubbeltarief of toch enkeltarief?

Het kan ook zo zijn dat u in het bezit bent van een dubbele meter maar alleen gebruik maakt van het enkeltarief. De Consumentenbond heeft ter voorbeeld de tarieven van de Nederlandse Energie Maatschappij en Huismerk Energie gebruikt en daar werd door NL Energie voor de daluren €0.043 per kWh gerekend en voor de piekuren €0.052 per kWh, dit is een klein verschil en daarbij komt ook nog dat de klant moet zorgen dat het actuele stroomverbruik ook echt tussen 21:00 en 07:00 s’ochtends plaatsvind. Bij energieleverancier Huismerk Energie konden klanten al een grotere besparing behalen wanneer hun stroomverbruik op 27% zat in de daluren en konden zij zo’n €31 besparen.

Stap gratis over naar enkeltarief kan dat niet? stap dan over naar een andere energieleverancier

De vraag is alleen hoe vaak komt het voor dat huishoudens zich hier ook echt aan houden? en of het dus haalbaar is. Het beste kan men gewoon teruggaan naar een enkele meter en de dubbele meter gratis om laten zetten. Wanneer de energieleverancier deze optie niet aanbiedt, dan kan men gerust overstappen naar een energieleverancier die dat wel voor ze doet. In het bezit van een dubbeltarief? Start dan met stroomkosten berekenen en bekijk direct uw voordeel met de huidige enkeltarieven op EnergieVergelijking.nl

Consumenten met dubbel tarief betalen meer voor stroom
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!