Consumenten willen bestaand marktmodel energie flexibeler hebben

acm energie
De Autoriteit Consument & Markt heeft volgens een bericht op haar website aangegeven dat zij consumenten en bedrijven hebben gevraagd mee te denken over de belangrijkste onderwerpen in 2016 en 2017 die de ACM gaat behandelen.

Consumenten dachten actief mee over Energiemarkt

Er werden particulieren en bedrijven gevraagd wat hun opinie was over een aantal onderwerpen, zoals de onderdelen in de zorg, de online telecomproducten en de energiemarkt. Daaruit bleek dat er vragen zijn met betrekking tot de vergoeding voor elektriciteit, de vraag was of er naast de vergoeding voor het leveren van de elektriciteit ook nog een vergoeding moest komen voor de beschikbaarheid van de opwekcapaciteit. De deelnemende personen waren hier tegen, wel stonden ze open voor een flexibeler marktmodel in de energiemarkt.

Flexibeler marktmodel voor energieprijzen

Het flexibelere marktmodel zou dan een opening bieden om consumenten een lagere prijs voor energie te laten betalen wanneer er een overschot aan energie is, voor het omgekeerde goldt hetzelfde: een hogere prijs vragen wanneer er een tekort zou zijn. De ACM zal het Ministerie van Economische Zaken gaan adviseren rondom de energietransitie.

De ACM had hiervoor een pagina online gezet waar consumenten en bedrijven voor de duur van 5 weken kon reageren. Er kwamen veel reacties van consumenten en bedrijven die graag hun mening wilden geven. Op de pagina denkmee.acm.nl kwamen dan ook ruim 3500 bezoekers die graag mee wilden denken over de taken van de ACM.

Consumenten bespaarden in 2015 al enorm veel geld doordat de ACM boetes oplegde aan verschillende bedrijven die de regels overtraden. Zoals een aantal energiebedrijven die de regels aan hun laars lapten door onjuiste informatie te verstrekken. Zo controleert de ACM ook of de tarieven die worden gehanteerd voor kleinverbruikers of de leveringstarieven voor energie niet te hoog zijn. Waar nodig grijpen zij in ten gunste van de consument.

Consumenten willen bestaand marktmodel energie flexibeler hebben
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!