Consumind berispt door de Reclame Code Commissie

rechter

Vergelijkingssite Consumind is door de Reclame Code Commissie berispt voor de geplaatste informatie op haar website. De Reclame Code Commissie vind dat Consumind onterecht heeft laten doorschemeren dat zij alle energieleveranciers vergelijken op hun site.

Er zijn meer dan 32 energieleveranciers

De vergelijkingssite vraagt eerst welke energieleverancier iemand heeft en vraagt of de persoon die op dat moment wil vergelijken weet wat zijn verbruik in energie en gas is. Zodra die stap genomen is komt men bij stap 2. Bij stap 2 word aangegeven dat de huidige aanbieder kan worden vergeleken met 32 energie aanbieders. Volgens de Reclame Code Commissie wekt dit de indruk dat zij alle energie aanbieders vergelijken terwijl er meer dan 32 energieleveranciers zijn.

Let goed op bij stap 2 voordat u informatie aanvraagt

Bij stap 2 overigens dient de persoon die zijn energie en gas wil vergelijken zijn persoonlijke gegevens in te vullen: naam, adres, postcode, geboortedatum, telefoonnummer en emailadres. Onderaan het scherm staat vervolgens in kleine letters: Na het invullen van dit formulier bent u klant van Consumind. Voor verdere vragen kan men dan informatie vinden in de dienstenwijzer van Consumind. Let hier op wanneer u alleen vrijblijvend de energieprijzen wilt vergelijken.

Check eerst de dienstwijzer!

Het lijkt erop dat het invullen van deze gegevens suggereert dat de persoon onbewust verplicht word om klant te worden, terwijl deze gewoon vrijblijvend een energievergelijking wil maken. Dit zou ook een belangrijk punt moeten zijn voor de Reclame Code Commissie, maar misschien niet relevant als onderwerp. Consumind heeft in de dienstenwijzer aangegeven dat zij geen onafhankelijke prijsvergelijker zijn. Bij interesse voor de prijsopgave van Consumind kan men dan ook het beste eerst de dienstwijzer raadplegen.

Let altijd goed op wanneer u een energievergelijk maakt op welke website dan ook

Bij iedere energievergelijkingssite dient u goed op te letten. Misschien ziet u een fout op de website van EnergieVergelijking.nl of u heeft vragen over een energieproduct leg deze vragen voor aan ons en wij lossen het graag op. Het dient ten alle tijde duidelijk te zijn voor de consument wat een energievergelijkingssite vergelijkt. Wij vergelijken onafhankelijk de energieleveranciers met hun aanbod. Wij zitten niet vast aan een bepaalde energieleverancier en ons doel is om u hulp te bieden bij het energie vergelijken.

Bron:Reclame Code Commissie

Consumind berispt door de Reclame Code Commissie
10 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!