Costa Rica voorziet zich al 75 dagen alleen in duurzame energie

hydro-energie

Costa Rica een klein land in Centraal Amerika, heeft een mijlpijl bereikt in het gebruik van duurzame energie. Zij verbruiken sinds afgelopen December alleen nog maar duurzame energie. Het land heeft vier hydro elektrische centrales draaien, en dankzij de hevige regenval de laatste tijd konden de centrales daar geheel op draaien.

Dankzij regenval volledige voorziening duurzaam

Het land heeft sindsdien geen fossiele brandstoffen meer hoeven gebruiken. De regenbuien hebben ervoor gezorgd dat het land de eerste drie maanden van dit jaar al volledig kon voorzien in duurzame energie. Het land met 4.8 mln inwoners heeft grote successen geboekt in het gebruik van hernieuwbare bronnen. Het afgelopen jaar kwam er uit het gebruik van hydro elektriciteit al 80%, en nog eens 10% afkomstig van geothermische energie.

Costa Rica’s aandeel in duurzame energie al op 94%

Op dit moment is het aandeel van Costa rica in duurzame energie 94%, nieuwe geothermische projecten staan al klaar om ervoor te zorgen dat ze niet afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. De overheid heeft vorig jaar al een goedkeuring afgegeven voor geothermisch project ter waarde van 958 miljoen dollar.

De infrastructuur van Costa Rica is uitstekend te noemen, het streven is om in 2021 koolstof neutraal te zijn. Het land heeft ook besloten de olievelden die langs de kust zijn ontdekt niet te exploiteren.

Costa Rica voorziet zich al 75 dagen alleen in duurzame energie
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.