De goedkoopste energieleverancier zoeken: lukt dat nog wel?

de goedkoopste energieleverancier zoeken

besparen op je energiekostenAlles wordt duurder, nu lezen we weer dat het lage btw tarief wordt verhoogd met 3%. Dat houdt in dat je boodschappen  duurder worden. Alle producten waarvoor het lage btw tarief geldt worden dus duurder. Er is al berekend dat het huishoudens per jaar €300 extra kost. De energiebelasting wordt verhoogd en dan zou je denken: de goedkoopste energieleverancier zoeken lukt dat nog wel? Natuurlijk lukt dat wel want energieleveranciers blijven altijd stunten met hun energiekosten.

Zelf jouw persoonlijke energiekosten verlagen thuis

En jouw persoonlijke energiekosten kun je natuurlijk verlagen. Dit kost je geen geld en hooguit een beetje tijd en aanpassingsvermogen. We geven het vaak aan maar besparen helpt echt. Jouw kosten gaan omlaag én je verlaagt je CO2 uitstoot. Sommige consumenten vinden het lastig hun gedrag aan te passen. Maar de consequenties daarvan zijn een te hoge energierekening. En wij kunnen veel andere dingen opnoemen die nog veel lastiger zijn. Als je eenmaal begonnen bent met energie en gas besparen dan wordt het normaal.

Van alles een beetje minder

Want zeg nu zelf is het nou echt zo moeilijk om korter te douchen? Fysiek is het niet zwaar toch? Het betekent alleen dat je beter op moet letten. Dus geef jezelf vijf minuten de tijd om te douchen, en draai jouw thermostaat standaard naar 20 graden. Sluit de deuren achter je, dat is ons tenminste vroeger geleerd. Kleine handelingen die uiteindelijk een grote besparing opleveren. Wij mensen zijn gewoontedieren en het is soms vervelend om je te moeten aanpassen.

Minder energie en gas gebruiken is winst

Maar als we de verwarming niet boven de 20 graden laten komen, en ook niet elk vertrek verwarmen dan bespaar je. In tegenstelling tot de tijd dat er geen stroom was hebben we het nu veel luxer. Niet de vaat met de hand wassen en laat staan je was doen met de hand. Daarvoor kwam de wasmachine en later de wasdroger. Super comfortabel en het levert tijdswinst op. Maar probeer aandachtiger met je stroomverbruik om te gaan. Spaar je was op totdat je echt een wastrommel vol hebt. Zodoende hoef je niet steeds kleine wasjes te draaien. En het bespaart je veel aan energieverbruik. Het weer buiten leent zich uitstekend voor het ophangen van de was.

Elk jaar de goedkoopste energieleverancier zoeken lukt wel

Als je dus jouw gewoonten aanpast en focust op besparen dan verlaag je je energiekosten. Het levert je een paar honderd euro per jaar op. Sluit een energiecontract af voor niet langer dan één jaar. Dan kun je elk jaar zoeken naar de goedkoopste energieleverancier. Veel consumenten hebben die gewoonte al aangepast. Sinds 2004 het jaar van de liberalisering stappen velen elk jaar over. Ze beginnen iedere keer opnieuw met energie vergelijken. Aan de hand van een energievergelijking vinden ze binnen een mum van tijd de goedkoopste energieleverancier. Het bedrag dat men bespaart bij een overstap ligt tussen de €250 en €400 per jaar.

Houdt dat bedrag in gedachten en bezuinig zoveel mogelijk op jouw verbruik. Dan tel je het bedrag van de overstap en het bedrag dat je overhoudt met besparen bij elkaar op. Dan kom je gauw op zo’n €600 per jaar. Dat is toch enorm veel geld? Blijf dus niet zitten en kom in actie, start direct met besparen en begin meteen met energie vergelijken. Dan is succes verzekerd en jouw maandelijkse voorschotbedrag een stuk lager.

Reviews

Gemiddelde score / 5. Aantal stemmen:

Volg ons op sociale media!

Geef feedback over dit bericht

Plaats een reactie