Delta en Eneco mogen gesplitst worden

logo hof justitie europese unie

Delta Energie en Eneco zijn de enige energieleveranciers die volledig onder de provincie en gemeente vallen. De energieleveranciers moeten opgesplitst worden. En zij verzetten zich daartegen.

Invoering splitsingswet om concurrentie onderling aan te moedigen

De splitsingswet die in 2006 werd ingevoerd om de concurrentie te bevorderen stelt dat energieleveranciers moeten worden opgesplitst. Delta en Eneco stellen dat een dergelijke splitsing nadelig is en ook niet nodig is. Het zal een verlies van banen opleveren.

Investeren in duurzame opwekking word een stuk lastiger als je niet kan beschikken over stabiele inkomsten uit het netwerk. Aldus Eneco

Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft geoordeeld dat de splitsing in beginsel mag, maar de uiteindelijke afweging ligt bij de Hoge raad. De Hoge raad kan alsnog besluiten dat de splitsing niet doorgaan kan.

Eerder al verzet geweest tegen splitsing

In het verleden hebben Delta, Eneco en Essent zich al verzet tegen de splitsing, Essent en Nuon werden uiteindelijk gesplitst en doorverkocht aan RWE en Vattenfall. Het netwerkbeheer van de twee bleef wel in handen van de provincie en gemeente.

De energieleveranciers zijn posiftief ingesteld en zien deze beslissing niet negatief, zij zien de vervolguitspraken met vertrouwen tegemoet.

Wilt u de tarieven voor delta energie vergelijken met uw huidige energieleverancier? Klik dan op energie vergelijken. Overstappen op Energievergelijking.nl is eenvoudig dus bespaar nu.

Delta en Eneco mogen gesplitst worden
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!