Delta heeft op last van de ACM nieuwe naam voor netwerkbeheer

netwerk-delta

Het Zeeuwse Delta heeft op last van de ACM haar naam voor de netwerkbeheerderstak veranderd. Van de ACM mochten zij niet langer hetzelfde logo en naam gebruiken. Er moest onderscheid worden gemaakt in activiteiten voor energielevering en het netwerkbeheer.

Enduris is nieuwe naam voor netwerkbeheer

De nieuwe naam die Delta heeft gegeven aan de netbeheerder is Enduris. Delta Netwerkgroep en Delta Infra blijven bestaan. De ACM heeft Delta een half jaar de tijd gegeven zodat het bedrijf de veranderingen kan doorvoeren. Na deze 6 maanden legt de ACM een boete op van €100.000 per week tot een maximum van 2 mln euro als zij hun zaken nog niet op orde hebben.

Consumenten moeten verschil weten

Voor consumenten is het van belang dat er een duidelijk verschil is tussen de bedrijfsonderdelen van Delta. Delta mag namelijk niet profiteren van de bestaande naam want het maakt daarmee een voorsprong op andere energieleveranciers die geen netbeheerderstak hebben.

Dwangsom wanneer Delta regels niet naleeft

Omdat de ACM zich ervan wil verzekeren dat Delta ook echt veranderingen gaat doorvoeren is de beslissing om een dwangsom op te leggen ook gemaakt. Vanaf 2014 maakte Delta gebruik van haar logo maar voor alle onderdelen en dat is in strijd met de Gaswet en Elektriciteitswet 1998.

Bron:Nu.nl

Delta heeft op last van de ACM nieuwe naam voor netwerkbeheer
6 beoordelingen 9.7 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.