Developer van iPhones zoekt investeerders in hernieuwbare energie

groene energie

De Foxconn Technology Group producent van de iPhones is in gesprek met Britse investeerders om 1,7 biljoen dollar in te zamelen voor projecten in energiebesparing. Zij willen zonnecentrales, en andere efficiënte middelen aanboren om geld en energie te besparen.

Foxconn volgt andere grote internationals zoals Apple, en Google om een duurzamer beleid te gaan voeren. Het eerste project in zonne-energie is al in aanbouw. Het bedrijf heeft al meer dan 113 miljoen dollar bespaard met groene energie projecten en de winst zelfs zien toenemen.

Ondanks de techniek, voldoende personeel ontbreekt het nog aan goede investeringen omdat de duurzame projecten nu eenmaal fors veel geld kosten. De toekomstige investeerders leggen het geld in in een centraal fonds, van dat fonds zullen zonne-energie boerderijen kunnen draaien, met de opbrengst van de zonne-energie zien de investeerders hun geld terugkomen.

De zonnecentrale die dit jaar nog operabel zal zijn, zal 100 MW aan zonne-energie gaan opwekken. Er zijn plannen gemaakt om dit uit te breiden naar 2 GW aan capaciteit. Zo zullen er zonnepanelen worden geplaatst op schoolcampussen met nog eens 244 MW aan zonne-energie.

Bron: Bloomberg

Developer van iPhones zoekt investeerders in hernieuwbare energie
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.