Dong energy betreed de Amerikaanse markt met windenergie

windmillvs

Dong energy heeft aangekondigd de Amerikaanse energiemarkt op te gaan. De Deense energieleverancier heeft een project overgenomen van RES Americas. Het offshore windproject heeft een capaciteit van 1 GW en verrijst aan de kust van Massachusetts.

Dong won veiling van BOEM

De veiling werd in Januari gehouden door de US Bureau of Ocean Energy Management ( BOEM ). Dong heeft een groot aandeel in de Europese markt voor offshore windenergy, met projecten in het Verenigd Koninktijk, Duitsland en thuisland Denemarken. Het geĆÆnstalleerde vermogen van het bedrijf bedroeg aan het einde van 2014 2.5 GW. Wanneer de koers goed verloopt zal dit vermogen op 6.5 GW liggen in 2020.

Energieleverancier onderzoekt optie’s om buiten Europa energie te produceren

Het bedrijf is nieuwe mogelijkheden aan het bekijken om buiten Europa projecten te kunnen opzetten in verband met de onzekerheid op de huidige energiemarkt. De Verenigde Staten is een interessante markt voor Dong omdat het veel potentie bied voor de toekomst in windenergie.

Met het overnemen van het Amerikaanse windenergieproject breid Dong energy uit buiten Europa en zullen zij hiermee een groter aandeel gaan verwerven in de duurzame energie sector. Goldman Sachs is een significante investeerder van Dong, zij investeerden in de Deense energieleverancier met een aandeel van 19% in 2013.

Dong energy betreed de Amerikaanse markt met windenergie
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.