Dong Energy doet aandeel in windparken van de hand

windpark eneco

Dong Energy heeft haar aandelen in de windparken in Zweden en Noorwegen van de hand gedaan. Reden hiervan is dat Dong Energy zich alleen nog maar willen focussen op offshore windenergie. De windparken Storrun en Zephyr waren de laatste aandelen die Dong nog had in windenergie op land.

Alle aandelen in onshore windenergie verkocht

Storrun heeft een windenergie capaciteit van 30 MW en deze is al operatief sinds September 2009. Dong heeft haar 80% aandelen overgedragen aan het Australische pensioenfonds Prime Super. In het Noorse Zephyr had Dong voor 33% aan aandelen.

Vorig jaar kondigde Dong energy al aan zich volledig op offshore windenergie te willen gaan focussen omdat dit de snelst groeiende duurzame energie is. Dong participeert in veel offshore projecten en hebben al meer 2500 MW aan energie geïnstalleerd. In 2020 wil de energieleverancier nog eens een 4000 MW aan windenergie erbij bouwen.

Dong timmert hard aan de weg in Verenigd koninkrijk

Recent geleden heeft Dong goedkeuring ontvangen van DECC om in Groot brittanië te mogen starten met het Hornsea project, dit project zal nog eens 1.2 GW aan windenergie opleveren wanneer de bouw klaar is. De andere twee projecten in Groot Brittanië zijn het Burbo bank hier breid dong het bestaand windpark uit. En de Walney Extension word uitgebreid naar 660 MW.

Dong Energy doet aandeel in windparken van de hand
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.