Dong energy is doelstelling van 3 GW offshore windenergie al voorbij

windparkzee

Dong Energy maakte in 2012 bekend dat hun ambitie was om 6,5 gigawatt aan windenergie geïnstalleerd te willen hebben tegen 2020. Met de bouw van Riffgrund 1 in Borkum zijn ze in ieder geval al voorbij de 3 gigwatt die zij eerder verwachten.

Dong grootste in offshore windenergie

De energieleverancier bezit nu de grootste portfolio in offshore windenergie. Dong energy kan momenteel 7 miljoen huishoudens voorzien in hun elektriciteitsbehoefte. Sinds het begin van de bouw van de offshore windparken Horns Rev 1 en Nysted in 2002 en 2003 heeft Dong verschillende technische stappen vooruitgezet.

Bouwen van windparken gaat door

Op dit moment is Dong bezig met het bouwen van vijf offshore windparken: Westermost Rough, Burbo Bank Extion, en Borkum Riffgrund 1 en Gode Wind 1& 2. De capaciteit in de turbines en windparken die zij bouwen zijn drie tot 4 keer groter dan de projecten waarmee zij startten in 2002.

In 2014 werd 1/3 van de capaciteit gebouwd door Dong Energy

In 2014 werd voor meer dan 8000 MW aan offshore windenergie bijgebouwd in Europa. Dong heeft daarvan 30% gebouwd. Een offshore windturbine produceert 50% meer elektriciteit gemiddeld dan dezelfde windturbine aan land.

Bron:Rechargenews.com

Dong energy is doelstelling van 3 GW offshore windenergie al voorbij
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!