Dong energy overweegt aandeel in gas en olie te verkopen

 

aardolie

Het Deense Dong energy overweegt haar aandeel in olie productie van de hand te doen. Dong werkt hiermee samen met JP Morgan Chase&Co. De Amerikaanse bank is bezig met een haalbaarheids onderzoek naar de olieprijzen. Omdat EON te kampen heeft met dieptepunten de laatste 6 jaar.

De nieuwe regelgevingen en de lage prijzen in de olie industrie zorgen voor een zwakke vraag. Meerdere energiebedrijven splitsen steeds meer hun bedrijven op, en stoten bepaalde aandelen af. EON bijvoorbeeld die zijn bedrijf opsplitst in een aandeel fossiele brandstoffen en duurzame energie.

Dong haalt uit haar dagelijkse productie aan olie en gas in 2014 gemiddeld 115.000 vaten. Waarvan er 90% afkomstig zijn Noorwegen en Denemarken. Toch haalden ze uiteindelijk een omzet van 14 mrd Deense kronen eruit. In de reorganisatie van Dong moesten de aandelen in windenergie ook al wijken, de focus werd verlegd naar offshore energie. Dus de windparken op land werden van de hand gedaan.

Vorig jaar kocht de Goldman Sachs Group zich nog in een project van EON waarmee zij een belang kregen van 18%. De deal zorgde wel voor enorme protesten maar hielp EON wel uit de afgrond. EON draaide eerder al een verlies doordat zij geld hadden gestoken in aardgas projecten.

Bron: Bloomberg

Dong energy overweegt aandeel in gas en olie te verkopen
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!