Dong energy zet centrale om voor biomassa productie

biomassakorrels

Het Deense Dong zal het Avedore Power Station omzetten voor biomassa productie. In plaats van steenkool zullen er houtpellets worden verbrand, waarbij er restwarmte ontstaat. De zogenoemde groene restwarmte kan 65.000 huishoudens in Kopenhagen voorzien in de warmtebehoefte.

Biomassa om warmte te produceren

Vanaf volgend jaar kan de centrale volledig draaien op houtpellets en stro, in plaats van de gebruikelijke kolen en gas. Dit betekent dat Dong volledig afstand kan nemen van het gebruik van kolen en gas. Vanaf dat moment bestaat de afhankelijkheid niet meer van de fossiele brandstoffen. Wanneer de centrale volledig operatief draait, kunnen er zelfs 215.000 huishoudens worden voorzien van stadsverwarming.

CO2 neutrale energie

In 2010 werd de beslissing al gemaakt om over te gaan naar een manier om volledig CO2 neutrale energie te kunnen leveren. Dong energy wil meer windenergie en biomassa gaan gebruiken om de koolproductie terug te dringen. Vanaf 2006 is het percentage in kolenproductie met 65% afgenomen.

Tegen 2020 wil de energieleverancier voor 50% gaan draaien op biomassa. Wanneer unit 1 van het Avedore compleet draait, kan men ook in de elektriciteitsbehoefte worden voorzien gelijk aan het jaarverbruik van 600.000 huishoudens.

 

Dong energy zet centrale om voor biomassa productie
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!