Driekwart van de energielabels kloppen niet

energielabel

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit NVWA heeft onderzoek gedaan naar de energielabels die worden verstrekt aan huishoudelijke apparatuur. Het bleek dat ruim driekwart van de labels niet klopten. Het energieverbruik van een apparaat werd daardoor gunstiger neergezet.

 A++ energielabel blijkt niet zo zuinig

Het blijkt dat de desbetreffende apparaten minder zuinig zijn dan dat het energielabel doet vermoeden. Het gaat hierbij om koelkasten, vaatwassers, airconditioners en ovens. Fabrikanten presenteerden de apparaten tot twee energielevels hoger dan uit de metingen naar voren kwam. Een vaatwasser of wasmachine met een zuiniger energielabel is dan ook duurder in de aanschaf ongeveer €150 meer dan dat voor een minder zuinig apparaat moet worden betaalt.

Duurdere energierekening

Consumenten blijken daarmee bedrogen uit te zijn want de energierekening word daarmee hoger dan eigenlijk de bedoeling is en betalen zij meer voor hun energiekosten. Fabrikanten geven zelf het energielabel aan hun producten en de NVWA dient deze te controleren. Dit gebeurt bij gebrek aan tijd en voldoende personeel niet altijd dus komen fabrikanten ermee weg.

Laat energielabel door onafhankelijk orgaan beoordelen

De fractie GroenLinks en de Consumentenbond willen nu dat het energielabel door een onafhankelijke partij word onderzocht voordat deze aan een apparaat verbonden wordt. In 2013 en 2014 onderzocht de NVWA al zo’n honderd apparaten die achteraf een hoger energieverbruik bleken te hebben. De NVWA heeft aangekondigd om volgend jaar een nog dieper onderzoek te doen naar elektrische apparaten.

Bespaar met EnergieVergelijking.nl op uw energiekosten en stap over

Ondanks dat uw vaatwasser of wasmachine met een A++ label misschien niet zo zuinig blijkt kunt u daarnaast wel een energievergelijking starten. EnergieVergelijking.nl gaat samen met u op zoek naar de goedkoopste energiemaatschappij waardoor u daarmee al geld bespaard op uw energierekening.

Bron: Telegraaf

Driekwart van de energielabels kloppen niet
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.