Drinkwaterbedrijven Dunea en Brabant water gaan investeren in zonne-energie

waterstofenergie

Het Zuid-Hollandse drinkwaterbedrijf Dunea en drinkwaterbedrijf Brabant water hebben aangegeven te gaan investeren in zonne-energie. Er zal in totaal voor 5 megawatt aan zonnepanelen worden gebruikt door de beide bedrijven.

Zonrijk gebied biedt mogelijkheden voor Dunea

Dunea heeft haar drinkwaterbedrijf in een zonrijk gebied liggen dus de keuze lag voor de hand om te gaan investeren in zonne-energie. Zij gebruiken de duinen als filtering voor het zuiveren van het drinkwater.

Arjen Knol projectleider bij Dunea: Zonnepanelen bieden een schone, en veilige oplossing voor het opwekken van energie bovenop het primaire proces van de drinkwaterproductie.

Zij gaan dan ook in samenwerking met Royal HaskoningDHV een project uitwerken waar er een geïnstalleerde capaciteit van 1,4 megawatt aan zonne-energie zal komen. Dunea zal zonnepanelen plaatsen op vier van haar gebouwen.

Brabant water wil vanaf 2020 voor 20% duurzame energie in energiebehoefte voorzien

Drinkwaterbedrijf Brabant Water heeft haar doelstelling gezet op 20% dat afkomstig moet zijn van duurzame energie dit moet vanaf 2020 realiseerbaar zijn. Brabant Water is op zoek naar een installateur met het scherpste aanbod voor 3,3 megawatt aan zonne-energie. Brabant Water heeft 15 productlocatie’s waar zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Ook heeft het drinkwaterbedrijf al bespaard op haar energieverbruik door de pompen effectiever in te zetten, en heeft het de waterdruk in het leidingnetwerk geoptimaliseerd.

Brabant Water kijkt ook naar mogelijkheden om windturbines te installeren en de geproduceerde windenergie te gebruiken voor de energiebehoefte van het bedrijf.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

Drinkwaterbedrijven Dunea en Brabant water gaan investeren in zonne-energie
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.