Dubai bouwt nieuwe zonnecentrale van 200 MW

dubai

De toezichthouder van Elektriciteit en Water in Dubai ( DEWA ) heeft aangekondigd dat zij hun in bouw zijnde zonnecentrale gaan aanpassen. De zonnecentrale zal na de bouw een capaciteit hebben van 100 MW, met de nieuwe plannen zal dit 200 MW worden.

De zonnecentrale die in april 2017 in bedrijf zal gaan word nu al de grootste zonnefabriek genoemd van het midden-oosten en Noord Afrika. Momenteel heeft Dubai een 13 MW zonnecentrale draaien die afgelopen jaar door een Amerikaans bedrijf gebouwd werd.

Sheik Mohammed Bin Rashid heeft een grote zonnecentrale afgelopen week geopend die zijn naam draagt. Het zonnepark zal in capaciteit uitgebreid worden in de komende vijftien jaar met een totaal van 1000 MW aan zonne-energie. De nieuwe zonnecentrale die in 2017 operatief word zal 200.000 huishoudens voorzien in hun energiebehoefte.

Met de plannen van de toekomstige zonnecentrales in Dubai willen zij in de toekomst het laagste zonne-energie tarief ter wereld aanbieden. Het DEWA project wil hiermee de duurzame energie sector een goede stimulans bieden. Voorts moet het de verbranding van fossiele brandstoffen gaan verminderen.

Bron: Bloomberg

Dubai bouwt nieuwe zonnecentrale van 200 MW
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!