Dubai bouwt nieuwe zonnecentrale van 200 MW

dubai

De toezichthouder van Elektriciteit en Water in Dubai ( DEWA ) heeft aangekondigd dat zij hun in bouw zijnde zonnecentrale gaan aanpassen. De zonnecentrale zal na de bouw een capaciteit hebben van 100 MW, met de nieuwe plannen zal dit 200 MW worden.

De zonnecentrale die in april 2017 in bedrijf zal gaan word nu al de grootste zonnefabriek genoemd van het midden-oosten en Noord Afrika. Momenteel heeft Dubai een 13 MW zonnecentrale draaien die afgelopen jaar door een Amerikaans bedrijf gebouwd werd.

Sheik Mohammed Bin Rashid heeft een grote zonnecentrale afgelopen week geopend die zijn naam draagt. Het zonnepark zal in capaciteit uitgebreid worden in de komende vijftien jaar met een totaal van 1000 MW aan zonne-energie. De nieuwe zonnecentrale die in 2017 operatief word zal 200.000 huishoudens voorzien in hun energiebehoefte.

Met de plannen van de toekomstige zonnecentrales in Dubai willen zij in de toekomst het laagste zonne-energie tarief ter wereld aanbieden. Het DEWA project wil hiermee de duurzame energie sector een goede stimulans bieden. Voorts moet het de verbranding van fossiele brandstoffen gaan verminderen.

Bron: Bloomberg

Dubai bouwt nieuwe zonnecentrale van 200 MW
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op vrijdag, 19 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op vrijdag, 19 juli 2019.

Een reactie plaatsen