Duitse energieleveranciers willen kosten kernenergie verhalen

logo kerncentrale

De drie grote energieleveranciers van Duitsland EON, RWE en EnBW willen de Duitse overheid de kosten laten dragen voor het sluiten van de kernenergie centrales.

De leveranciers zijn voornemens een stichting op te richten die de kosten moeten betalen die voortkomen uit de sluiting. Het afbreken en de afvalverwerking komen dan voor de stichting haar rekening. Zij willen ruim 30 mrd euro investeren.

De Duitse minister van Milieu Hendricks heeft felle kritiek geuit op de plannen. Zij vind dat dit de verantwoordelijkheid blijft van de energieleveranciers en niet van de overheid. Door het sluiten van de centrales zien de leveranciers hun omzet dalen. De Duite ministers stelden verder dat de energieleveranciers in het verleden miljardensubsidie’s ontvangen hebben voor de bouw van de centrales, daarom vinden zij dat de energieleveranciers het nu sluiten van de centrales en de daaruitvloeiende risico’s niet mag verhalen op de belastingbetaler.

Duitse energieleveranciers willen kosten kernenergie verhalen
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!