Duitse energieleveranciers willen kosten kernenergie verhalen

logo kerncentrale

De drie grote energieleveranciers van Duitsland EON, RWE en EnBW willen de Duitse overheid de kosten laten dragen voor het sluiten van de kernenergie centrales.

De leveranciers zijn voornemens een stichting op te richten die de kosten moeten betalen die voortkomen uit de sluiting. Het afbreken en de afvalverwerking komen dan voor de stichting haar rekening. Zij willen ruim 30 mrd euro investeren.

De Duitse minister van Milieu Hendricks heeft felle kritiek geuit op de plannen. Zij vind dat dit de verantwoordelijkheid blijft van de energieleveranciers en niet van de overheid. Door het sluiten van de centrales zien de leveranciers hun omzet dalen. De Duite ministers stelden verder dat de energieleveranciers in het verleden miljardensubsidie’s ontvangen hebben voor de bouw van de centrales, daarom vinden zij dat de energieleveranciers het nu sluiten van de centrales en de daaruitvloeiende risico’s niet mag verhalen op de belastingbetaler.

Beoordelingen

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen