Duitse EON ziet omzet dalen met 2,2 mrd

eonballon

EON heeft zijn omzet zien dalen in 2013 met 2,2 mrd euro. Het bedrijf gaat snijden in de kosten, daarmee zullen er 11.000 banen verdwijnen. Het bedrijf wijt dit aan de hoge belastingen die er betaald moeten worden voor grijze energie. Ook zorgen de Duitse energiesubsidie’s voor duurzame energie ervoor dat de winsten terugliepen.

Meerdere energieleveranciers kampen met verliezen

EON gaat haar kernenergie centrales daarom sluiten. De belastingen die betaald moeten worden voor de centrales zorgen voor een disbalans. De Duitse Energiewende wil dat alle kerncentrales in 2022 worden gesloten. De focus ligt nu meer op duurzame energie. Meerdere energieleveranciers hebben hun winst zien dalen, zo maakte RWE recentelijk bekend dat zij ruim 2,8 mrd euro verlies hebben geleden in 2013. Ook zet Essent haar duurzame gascentrale uit in Limburg.

Door de opkomst van zonne-energie en windenergie is er minder vraag naar reguliere energie. Gascentrales en kolencentrales worden in de loop van de tijd vervangen voor duurzamere installatie’s.

 

Duitse EON ziet omzet dalen met 2,2 mrd
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.