Duitse EON ziet omzet dalen met 2,2 mrd

eonballon

EON heeft zijn omzet zien dalen in 2013 met 2,2 mrd euro. Het bedrijf gaat snijden in de kosten, daarmee zullen er 11.000 banen verdwijnen. Het bedrijf wijt dit aan de hoge belastingen die er betaald moeten worden voor grijze energie. Ook zorgen de Duitse energiesubsidie’s voor duurzame energie ervoor dat de winsten terugliepen.

Meerdere energieleveranciers kampen met verliezen

EON gaat haar kernenergie centrales daarom sluiten. De belastingen die betaald moeten worden voor de centrales zorgen voor een disbalans. De Duitse Energiewende wil dat alle kerncentrales in 2022 worden gesloten. De focus ligt nu meer op duurzame energie. Meerdere energieleveranciers hebben hun winst zien dalen, zo maakte RWE recentelijk bekend dat zij ruim 2,8 mrd euro verlies hebben geleden in 2013. Ook zet Essent haar duurzame gascentrale uit in Limburg.

Door de opkomst van zonne-energie en windenergie is er minder vraag naar reguliere energie. Gascentrales en kolencentrales worden in de loop van de tijd vervangen voor duurzamere installatie’s.

 

Beoordelingen

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op vrijdag, 19 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op vrijdag, 19 juli 2019.

Een reactie plaatsen