Duitsers wekken liever zelf groene stroom op

groene energie

Duitse ondernemers produceren liever zelf groene stroom. Hiermee ontwijken zij de hoge energietarieven. Wanneer er zelf groene stroom word geproduceerd vervalt de heffing van 22% die betaald moet worden op het energieverbruik.

Er is een stijging gemeten van 50% in 2013, 25% van de ondernemers richt zich op groene stroom. De Duitse overheid werkt hier aan mee door energiesubsidie’s te verstrekken. Dankzij deze energiesubsidie is er de afgelopen jaren fors veel meer geinvesteerd in groene stroom. Duitsland wekt al 25% aan groene stroom op. Vooral op het gebied van zonne-energie lopen zij voor op Nederland. Er is momenteel 34 gigawatt aan zonne-energie geinstalleerd bij onze oosterburen. Zij wekken de meeste zonne-energie op.

Toch brengt de toename van groene stroom in Duitsland ook problemen met zich mee, het stroomnet heeft met storingen op het stroomnet te kampen door de toename van groene stroom. Angela Merkel heeft aangegeven de subsidie’s voor groene stroom af te gaan bouwen. Ook heeft zij besloten de werkende kernenergiecentrales allemaal te gaan sluiten in 2020.

 

 

 

Duitsers wekken liever zelf groene stroom op
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.