Duitsland meer afhankelijk van steenkool door uitfasering kernenergie

steenkolen

Sinds Duitsland de beslissing heeft gemaakt om haar kernenergie gebruik geleidelijk af te gaan schaffen, blijkt dat de Duitsers steeds meer afhankelijk worden van steenkool. Nog maar drie jaar terug behaalde Duitsland voor 25% uit kernenergie, maar door de uitfasering moet het land op zoek naar vervangende stroom.

Duurzame energie nog niet genoeg om zelfvoorzienend te zijn

Ondanks dat Duitsland ook haar stroom behaalt uit duurzame energiebronnen zoals windenergie en zonne-energie, kunnen zij hier nog niet volledig op vertrouwen en in hun energiebehoefte voorzien. Het land wil tegen 2050 voor 80% aan duurzame energie opwekken. Maar tot die tijd moeten er andere alternatieven gezocht worden. Olie is momenteel te duur dus centrales kunnen daar niet rendabel op draaien. Aardgas daarentegen is nu goedkoper en veroorzaakt maar de helft aan broeikasgas.

Import energie en gas voor Duitsers

Dan is er nog de optie voor import stroom en gas, maar gezien de ontwikkelingen met Rusland en de Oekraïne zal Duitsland daar niet voor kiezen. Daarom hebben ze gekozen voor steenkool en met name met Amerikaans steenkool. Op dit moment voorziet Duitsland voor 50% in haar energiebehoefte uit steenkool, en staan er verschillende nieuwe centrales klaar om geopend te worden in de komende jaren.

Steenkool toename zorgt voor meer vervuiling

Maar steenkool zorgt ook voor vervuiling en dit zorgt voor frictie tussen de Duitsers en haar omliggende buurlanden. Duitsland is momenteel één van de 8 grootste steenkoolproducenten ter wereld, desondanks importeren zij nog een groot aandeel aan steenkool uit de Verenigde Staten.

Bron:Time.com

Duitsland meer afhankelijk van steenkool door uitfasering kernenergie
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!