Duitsland profiteert van zonnige weekenden

 

blauwe-lucht-zonnepanelen

Duitse zonne-energie producenten kunnen drukke weekenden verwachten wanneer het zonnige weer zich zal aandienen. Afgelopen woensdag werd er een top geregistreerd van 27.7 gigawatt. Als Europa’s grootste elektriciteits markt kunnen zij zich klaarmaken voor nieuwe hoogtepunten in de komende weken.

Gebruik zonnepanelen gestegen in een jaar

Vorig jaar in juni werd er een record gevestigd van 24,2 gigawatt maar dit was omdat er minder zonnepanelen waren geregistreerd. Eén gigawatt staat gelijk aan de capaciteit van een kernreactor.

Zonne-energie zal energieprijzen nog meer gaan beïnvloeden

Het zonne-energie record zal een impact hebben op de energieprijzen, vooral in de weekenden wanneer de vraag naar elektriciteit lager is dan door de week. Duitsland heeft de shift van energie uit fossiele brandstoffen naar duurzame energie gemaakt, en dit kostte hun 127 biljoen dollar. Hiermee zijn ze een stuk afhankelijker geworden van energie uit hernieuwbare bronnen. Wanneer windenergie en zonne-energie niet voldoende voorradig zijn kan dit de vraag beïnvloeden, wat weer resulteert in lagere energieprijzen.

Aankomende weken stijging verwacht in zonne-uren

Vanaf aanstaande zaterdag krijgt Duitsland te maken met warmer en zonniger weer, tot aan 21 juni de langste dag van het jaar, zal het aandeel in zonne-energie dagelijks stijgen. Vorig jaar behaalde Duitsland 26% uit duurzame energie waarvan 22% afkomstig was van zonne-energie. De komende tien jaar willen de Duitsers hun aandeel in duurzame energie verhogen naar 45%.

Bron: Bloomberg

Duitsland profiteert van zonnige weekenden
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!