Duitsland wekt meeste zonne-energie op

Onze Oosterburen doen het stuk beter waar het om verduurzaming van energie gaat. Nederland doet het een stuk minder met de 10% van onze totale energiebehoefte. Wij nederlanders moeten het hebben van onze windparken en onze biomassa industrie, maar nog loopt Nederland behoorlijk achter.

Duitsers hebben grootste aandeel in zonne-energie opwekken

Op dit moment wekken de duitsers 34 gigawatt aan zonne-energie op. Duitsland subsidieert zijn consumenten bij de aanschaf van zonnepanelen en de ontwikkeling is in rap tempo rijzende. Minister Peter Altmaier heeft wel een plafond ingesteld, wanneer Duitsland voor 52 gigawatt aan zonne-energie produceert stoppen de subsidie’s hierop. De duitse subsidiepot voor duurzame energie word het meest gebruikt voor subsidie’s voor zonnepanelen. Er is tot nu toe 216 mrd aan het verduurzamen besteed  en het overgrote deel ging naar de subsidiëring van zonne-energie.

Nederland is nog teveel gebonden aan opwekken van energie uit fossiele brandstoffen, vandaar dat het voor Nederland veel moeilijker is om zijn aandeel in het verduurzamen van energie te verhogen.

 

 

Duitsland wekt meeste zonne-energie op
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!