Duitsland wil subsidie’s op groene energie versoberen

MERKEL

De Regering Merkel is bezig met plannen om de subsidie’s op groene energie te gaan versoberen vanaf 2017. Al bijna 20 jaar keert de Duitse overheid vaste vergoedingen uit voor groene energie.

Meer onderling concurrentie bevorderen op de energiemarkt

De versobering is nodig om meer concurrentie te bevorderen op de Duitse energiemarkt. Nu krijgen producenten van windenergie en zonnepanelen een vaste vergoeding per kilowattuur groene energie die zij opwekken. Vanaf 2017 wil de Regering Merkel met een veilingsysteem subsidie’s gaan verstrekken, de subsidie gaat dan naar de producent die met de laagste vergoeding rond kan komen.

Veilingsysteem voorlopig alleen voor commerciële partijen

Het veilingsysteem geldt eerst alleen voor bedrijven, particulieren worden vooralsnog ontzien en hoeven niet mee te doen. Het veilingsysteem is ook bedoeld om de kosten voor de subsidie’s in de hand te houden. Het aandeel in groene energie is in de laatste 20 jaar enorm gestegen en daarmee de subsidie’s ook. Daar komt bij dat de bedrijven een overschot aan groene energie op de energiemarkt brengen. Momenteel is een derde van de Duitse energieproductie afkomstig van groene energie.

Overschot groene energie zorgt voor lagere energieprijzen

Door de toename in groene energie kost het de Duitse overheid ieder jaar miljarden aan subsidie’s, en heeft het overschot aan groene energie gezorgd voor een daling in de marktprijzen voor energie. Gasgestookte centrales zijn daardoor komen stil te staan omdat deze duurder zijn dan de goedkope kolencentrales die daardoor meer produceren en ervan profiteren. Bijkomend feit is ook dat de  CO2 emissie’s hierdoor zijn gestegen. Met het veilingsysteem zal er ook een rem komen op de stijging van windparken en zonnepanelen.

Bron: FD

Duitsland wil subsidie’s op groene energie versoberen
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.