Duurzame energie: Dalende kosten en stijging in werkgelegenheid wereldwijd

De algemene publieke perceptie van duurzame energie word meestal in termen uitgedrukt van het verminderen van de wereldwijde uitstoot van CO2 en het verduurzamen van het milieu. Maar duurzame energie bied ook grote voordelen op andere vlakken: De economische groei en het creƫren van extra werkgelegenheid.

Deze week onthulde het Internationale Agentschap voor hernieuwbare energie ( IRENA ) haar verslag over 2015. Daaruit bleek dat over de hele wereld 7.7 miljoen mensen een baan hebben in de duurzame energiesector dat kwam in vergelijking met vorig jaar op een stijging van 18%. Alleen al in de sector van hydro elektriciteit zijn er al 1.5 miljoen banen bijgekomen.

o-RENEWABLE-ENERGY-GRAPHIC-570

De toename in banen is gebleken in een klein aantal landen, maar steeds meer landen creƫren steeds meer werkgelegenheid in de sector. Dankzij de dalende prijzen voor duurzame energie technologie komen er ook steeds meer banen bij in de installatie en onderhoudsector.

Zonnesector ziet grootste groei in werkgelegenheid

Het grootste percentage in werkgelegenheid werd gemeten in de sector van zonne-energie met 2.5 miljoen banen wereldwijd. De prijzen voor zonnepanelen daalden met meer dan 75% sinds 2009 en de aanschaf van een zonnepanelen installatie waren 65% goedkoper dan in 2008.

Windenergie sector kan het zonder financiƫle steun

Windenergie is een ander voorbeeld waar er dalende kosten werden geconstateerd en in deze sector kwamen er daardoor ook meer banen bij. De werkgelegenheid passeerde ook hier de 1 miljoen banen, de laatste keer dat dat gemeten was stond het aantal op 834.000 banen. Onshore windenergie is nu ƩƩn van de meest competitieve bronnen in elektriciteit, tezamen met sommige projecten word er 4 dollarcent per kWh voor betaald zonder financiƫle steun.

Duurzame energie is er dus niet alleen om het milieu te ontzien maar ook om de economie te stimuleren en creƫren van nieuwe banen. Wanneer het aandeel in duurzame energie tegen 2030 zou stijgen naar 36% dan verlagen we hiermee 9 gigaton aan CO2, en dragen we bij aan een stabieler klimaat.

Bron:Huffington Post

Duurzame energie: Dalende kosten en stijging in werkgelegenheid wereldwijd
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.