Eandis berekent belasting door aan Belgische consumenten

energieprijzen jaarafrekening 2015

Belgische netbeheerder Eandis gaat venootschapsbelasting doorberekenen aan haar klanten. De federale regering legde de belasting op aan Eandis. De tarieven voor energie zullen met €10 omhoog gaan en gas €20. 

Vennootschapsbelasting zorgt voor problemen

De vennootschapsbelasting word aan alle gemeentes opgelegd. De gemiddelde aardgasverbruiker gaat iets meer betalen dan voor zijn energie. De Febeg Federatie van Belgische Elektriciteits en Gasbedrijven ziet door dit besluit nieuwe financiële risico’s hierdoor verschijnen voor energieleveranciers. Deze verhoogde energiefactuur kan door de klant niet langer gedragen worden.

België betaalt meeste voor energie en gas

Ook de energiebedrijven zijn de wetgeving rondom de hoge energiefactuur zat, want de Belgische energierekening is één van de hoogste van heel Europa. Dit zorgt voor een verstoring op de energiemarkt en maakt het energieleveranciers moeilijker om te concurreren.

Gratis stroom vervalt

Ook de maatregel die genomen is om de gratis verstrekte stroom af te schaffen komt er nog eens bij. Vanaf 2003 genoot een gezin in Vlaanderen ieder jaar van gratis elektriciteit, het gaat om 100 KwH gratis elektriciteit plus 100 KwH per extra gezinslid, deze gratis elektriciteit werd verrekend op de jaarafrekening.

Nu deze optie ook wegvalt zal een Belgisch gezin jaarlijks €200 extra kwijt zijn. Recentelijk in oktober 2014 werd er in het Belgische energieakkoord besloten dat de koopkracht van gezinnen er op vooruit moesten gaan. Test-Aankoop een Belgische bedrijf stelt dat de winst waarop een consument zich mocht verheugen nu door de liberalisering word teniet gedaan.

Eandis berekent belasting door aan Belgische consumenten
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!