ECN komt met trein voor opslag duurzame energie

 

Een zweeftrein die duurzame energie kan opslaan, dit is het plan waar Energieonderzoek Centrum Nederland mee komt. Kinetische energie komt vrij door beweging, en de hoeveelheid aan energie is belangrijk door onder andere snelheid en massa.

Kinetische energie zorgt voor 10% aan energie opslag

De zweeftrein kan op basis van kinetische energie 10% aan energievoorziening opslaan. De trein heeft een snelheid van tweeduizend kilometer per uur. Wouter Engels die het plan heeft ontwikkeld verwacht dat de energietrein de opslag in duurzame energie kan vergroten.

Overtollige energie word toegevoegd aan het net

Wanneer er geen groene stroom voorradig is, wat voorkomt bij zonne-energie of windenergie dan kan de opgeslagen kinetische energie aan het elektriciteitsnet toegevoegd worden. Wanneer Nederland meer duurzame energie gaat produceren uit wind en zonne-energie dan is daar ook meer opslag voor nodig. Daar komt het project van Engels bij kijken want zo stelt hij:

Op deze manier kun je echt kolen en gascentrales uitzetten want die heb je dan niet meer nodig.

Er zal een trein worden geplaatst in een cirkel met een diameter van 2,5 kilometer ondergronds. De pure massa van de trein word in een vacuĆ¼m tunnel in beweging gezet met het teveel aan duurzame energie. De capaciteit die opgewekt word met de energietrein bedraagt voor 8 uur een capaciteit van 2,5 gigawatt.

Bron: Nu.nl

Beoordelingen

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen