ECN komt met trein voor opslag duurzame energie

 

Een zweeftrein die duurzame energie kan opslaan, dit is het plan waar Energieonderzoek Centrum Nederland mee komt. Kinetische energie komt vrij door beweging, en de hoeveelheid aan energie is belangrijk door onder andere snelheid en massa.

Kinetische energie zorgt voor 10% aan energie opslag

De zweeftrein kan op basis van kinetische energie 10% aan energievoorziening opslaan. De trein heeft een snelheid van tweeduizend kilometer per uur. Wouter Engels die het plan heeft ontwikkeld verwacht dat de energietrein de opslag in duurzame energie kan vergroten.

Overtollige energie word toegevoegd aan het net

Wanneer er geen groene stroom voorradig is, wat voorkomt bij zonne-energie of windenergie dan kan de opgeslagen kinetische energie aan het elektriciteitsnet toegevoegd worden. Wanneer Nederland meer duurzame energie gaat produceren uit wind en zonne-energie dan is daar ook meer opslag voor nodig. Daar komt het project van Engels bij kijken want zo stelt hij:

Op deze manier kun je echt kolen en gascentrales uitzetten want die heb je dan niet meer nodig.

Er zal een trein worden geplaatst in een cirkel met een diameter van 2,5 kilometer ondergronds. De pure massa van de trein word in een vacuüm tunnel in beweging gezet met het teveel aan duurzame energie. De capaciteit die opgewekt word met de energietrein bedraagt voor 8 uur een capaciteit van 2,5 gigawatt.

Bron: Nu.nl

ECN komt met trein voor opslag duurzame energie
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!