Een slimme meter of energie vergelijken en overstappen?

Het vergelijken van energie kan in de toekomst anders worden door de komst van smartproducten en apps die inzicht bieden in het verbruik van energie. Wat is wijsheid? Kiest u voor een energieleverancier met een slimme app of gaat u ieder jaar energie vergelijken en kiezen voor de beste energie aanbieding?

Verschillende energieleveranciers bieden nu speciale slimme thermostaten aan om de energiekosten neer beneden te brengen. Klanten kunnen met de slimme meters beter hun verbruik in de gaten houden en zodoende minder verbruiken. Voorbeelden zijn oa Eneco met hun energiemeter Toon, Essent met hun Nest energiemeter en de Nederlandse energiemaatschappij met hun Anna energiemeter, een zelflerende thermostaat die een gepersonaliseerd schema maakt op basis van uw verbruik.

Eneco NLE Essent- Toon Anna Nest

Functies van de slimme thermostaat

  • Op afstand, via een app, de temperatuur in huis het verbruik bijhouden en de temperatuur instellen.
  • De slimme energie meters zijn in staat om rekening te houden met de¬†buitentemperatuur.
  • De thermostaat kan via sensoren (Nest) of ‚Äėgeo-fenching‚Äô (Anna) inspelen op het verbruik.

Slimme thermostaten kosten extra geld

  • Via leverancier Voor de slimme energiemeter¬†betaalt u maandelijks 3-4 euro huur (Toon en Anna). U krijgt de slimme thermostaat kosteloos¬†bij een 4- of 5-jarig contract (Toon en Nest) of in bruikleen (Anna). Verder kunnen er tevens installatiekosten bijkomen.
  • Los aanschaffen¬†De Nest energiemeter is los verkrijgbaar voor ‚ā¨ 219 bij https://nest.com/nl/. Smart meter¬†Anna is voorlopig alleen via NLE¬†verkrijgbaar, voor iedereen die tenminste 3 maanden klant is.

5 bespaar tips mbt de slimme thermostaat

  • Tip¬†1:¬†Zorg altijd dat u goed nakijkt of u de slimme thermostaat kunt installeren met uw huidige thuissituatie.
  • Tip 2: Als u wilt overstappen¬†naar een meerjarig energiecontract (Essent en Eneco) met slimme thermostaat¬†is¬†uw vrijheid om over te stappen beperkt.
  • Tip 3: Anna is verkrijgbaar voor klanten bij NLE. Wilt u van NLE overstappen naar een andere leverancier, dan kunt u Anna en het abonnement aanhouden bij de nieuwe leverancier.
  • Tip 4: Een energiecontract met slimme thermostaat is duurder¬†dan de goedkoopste energiecontracten zonder slimme thermostaat.
  • Tip 5: De slimme thermostaat is los goedkoper icm elk jaar overstappen naar de beste energiedeal.
Een slimme meter of energie vergelijken en overstappen?
4 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.