Een slimme meter en elk jaar vergelijken en overstappen?

Eneco NLE Essent- Toon Anna Nest

Het vergelijken van energie kan in de toekomst anders worden door de komst van smartproducten en apps die inzicht bieden in het verbruik van energie. Wat is wijsheid? Kiest u voor een energieleverancier met een slimme app of gaat u ieder jaar energie vergelijken en kiezen voor de beste energie aanbieding?

Verschillende energieleveranciers bieden nu speciale slimme thermostaten aan om de energiekosten neer beneden te brengen. Klanten kunnen met de slimme meters beter hun verbruik in de gaten houden en zodoende minder verbruiken. Voorbeelden zijn oa Eneco met hun energiemeter Toon, Essent met hun Nest energiemeter en de Nederlandse energiemaatschappij met hun Anna energiemeter, een zelflerende thermostaat die een gepersonaliseerd schema maakt op basis van uw verbruik.

Eneco NLE Essent- Toon Anna Nest

Functies van de slimme thermostaat

  • Op afstand, via een app, de temperatuur in huis het verbruik bijhouden en de temperatuur instellen.
  • De slimme energie meters zijn in staat om rekening te houden met de buitentemperatuur.
  • De thermostaat kan via sensoren (Nest) of ‘geo-fenching’ (Anna) inspelen op het verbruik.

Slimme thermostaten kosten extra geld

  • Via leverancier Voor de slimme energiemeter betaalt u maandelijks 3-4 euro huur (Toon en Anna). U krijgt de slimme thermostaat kosteloos bij een 4- of 5-jarig contract (Toon en Nest) of in bruikleen (Anna). Verder kunnen er tevens installatiekosten bijkomen.
  • Los aanschaffen De Nest energiemeter is los verkrijgbaar voor € 219 bij https://nest.com/nl/. Smart meter Anna is voorlopig alleen via NLE verkrijgbaar, voor iedereen die tenminste 3 maanden klant is.

5 bespaar tips mbt de slimme thermostaat

  • Tip 1: Zorg altijd dat u goed nakijkt of u de slimme thermostaat kunt installeren met uw huidige thuissituatie.
  • Tip 2: Als u wilt overstappen naar een meerjarig energiecontract (Essent en Eneco) met slimme thermostaat is uw vrijheid om over te stappen beperkt.
  • Tip 3: Anna is verkrijgbaar voor klanten bij NLE. Wilt u van NLE overstappen naar een andere leverancier, dan kunt u Anna en het abonnement aanhouden bij de nieuwe leverancier.
  • Tip 4: Een energiecontract met slimme thermostaat is duurder dan de goedkoopste energiecontracten zonder slimme thermostaat.
  • Tip 5: De slimme thermostaat is los goedkoper icm elk jaar overstappen naar de beste energiedeal.

Reviews

Gemiddelde score / 5. Aantal stemmen:

Volg ons op sociale media!

Geef feedback over dit bericht

Plaats een reactie