Eerste huurwoningen in Amsterdam voorzien van Zonnepanelen

Komende week worden de eerste huurwoningen voorzien van Zonnepanelen. Het word voor huurders nu ook mogelijk gemaakt om zonnepanelen op hun dak te plaatsen en daarmee zonne-energie op te wekken. Woningvereniging Eigen Haard en solarbedrijf Zonnefabriek hebben voor deze doorbraak gezorgd.  Voorheen was het voor huurders namelijk niet mogelijk  zonnepanelen aan te schaffen omdat je eigenaar moet zijn van het dak. Hoge investeringskosten en bijkomende risico’s waarvoor de woningverenigingen niet warm liepen. Het project Westerzon genaamd plaatst de zonnepanelen op de daken van twee gebouwen in Amsterdam-West. Volgens een geheel nieuwe constructie blijft de Zonnefabriek eigenaar van de zonnepanelen dus de huurder en verhuurder hebben geen investeringskosten. De huurder betaald voor de opgewekte zonne-energie deze prijs is lager dan gewone energie. De huurders betalen ook een eigen bijdrage voor het gebruik van de zonnepanelen. Uit de bestaande subsidiepot voor zonne-energie voor de koopsector is een opstartsubsidie voor de proef beschikbaar gesteld.

Omdat de belangstelling voor zonne-energie de komende jaren fors is toegenomen is dit een grote doorbraak te noemen voor de huurders dit omdat zij altijd afhankelijk van de verhuurder zijn om dit te kunnen bewerkstelligen. Hier komt ook bij dat de woningcorporatie’s nu aan de duurzaamheid van hun gebouwen kunnen werken. Het voordeel neemt voor de huurder en verhuurder dus alleen maar toe.

Eerste huurwoningen in Amsterdam voorzien van Zonnepanelen
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.