Eerste veerboot in Europa dat op groen gas vaart

CNG

TESO de stoomboot onderneming van Texel heeft een overeenkomst gesloten met CNG Net een leverancier die schoon groen gas levert. De veerboot is momenteel in aanbouw in Spanje en zal als eerste in Europa varen op schoon gas.

Het nieuwe schip zal Texelstroom gaan heten, en over een paar maanden zal de groene veerboot zijn eerste proefvaart houden. De duurzame veerboot zal tevens zonnepanelen op het dak krijgen om zo voor een gedeelte in zijn eigen stroomvoorziening te kunnen voldoen.

De kosten van het schip komen op 55,8 mln euro en heeft ruimte voor 1750 mensen en 378 auto’s. De bestaande veerboot de Dokter Wagemaker zal wanneer de Texelstroom in bedrijf gaat als reserveboot worden gebruikt. De andere veerboot het Schulpengat zal over circa 2 jaar in de verkoop gaan.

CNG Gas is iets anders dan LNG gas, CNG gas is een aardgas dat onder druk word samengeperst. Er zijn al schepen en voertuigen die op CNG gas varen en rijden. Texel heeft bewust voor het CNG Gas gekozen omdat het makkelijker op te slaan is. Er zal een CNG bunkerstation op het eiland komen waarvoor een gasleiding van 7 kilometer word aangelegd. Deze gasleiding zal worden aangesloten op het gasnetwerk. Deze situatie zorgt ervoor dat Texel niet afhankelijk is van vervoer naar het eiland van het gecompresseerde gas. Wanneer Texel had gekozen voor het LNG gas dan waren zij wel afhankelijk geweest van het vervoer.

Ook zal TESO het drinkwater op de veerboot hergebruiken om de toiletten door te spoelen en word er restwarmte uit het koelwater hergebruikt. CNG Gas is in feite niet geheel groen maar schoner dan diesel of benzine.

Bron: Telegraaf

Eerste veerboot in Europa dat op groen gas vaart
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.