EIA Energie Investeringsaftrek verhoogd naar 58%

logo duurzaam

Vanaf 1 januari 2016 mogen ondernemers gebruik maken van een hogere aftrek in de EIA de energie investeringsaftrek. Deze fiscale aftrek is bedoeld voor mensen die zonnepanelen, zonneboilers en zonnecollectoren willen aanschaffen. Voorheen mocht men 41.5% van de investering aftrekken.

Budget EIA verhoogd voor 2016

Ook degenen die warmtepompen, biomasssaketels en andere opties voor de warmtevoorziening willen aanschaffen mogen een beroep doen op de EIA. Het budget is in 2016 161 miljoen euro. Dan is er ook nog de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) en deze is specifiek bedoeld voor particuliere huishoudens die subsidie kunnen krijgen voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen maar ook kachels die biomassa verstoken en pelletkachels.

Meer aanvragen voor EIA in 2015

De ISDE staat los van de EIA en beiden kunnen niet gecombineerd worden. Afgelopen september bleek dat er 17.745 keer EIA was aangevraagd , daarvan was 26% voor zonnepanelen, en 18,2% voor ledverlichtingssystemen. De RVO heeft op 30 december de nieuwe Energielijst 2016 gepresenteerd.

Vernieuwde Energielijst 2016

Voor 2016 zijn er nieuwe technieken toegevoegd waarvoor subsidie mag worden aangevraagd. Het gaat om een besparingssysteem voor klimaatinstallatie’s, een standairco, en zonnepanelen die geplaatst kunnen worden op transportmiddelen.

Minister Kamp heeft de subsidiepot verhoogd om huishoudens en bedrijven een grotere stimulans te bieden om meer te verduurzamen, en om te besparen op het energieverbruik. Een duurzamere benadering vanuit huishoudens zorgt tevens ook voor een verlaagde CO2 uitstoot.

Bron: RVO.nl

EIA Energie Investeringsaftrek verhoogd naar 58%
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!