EIA presenteert Clean Power Plan

duurzame energie regeling

Het EIA heeft een Clean Power Plan gepresenteerd dat laat zien dat duurzame energie een kritische rol speelt in de marktconditie’s en voorwaarden. Het plan laat verschillende scenario’s zien in de timing van wind en zonne-energie. Ook laat het rapport zien wat er gebeurd als kolencentrales wegvallen met hun capaciteit.

Gascentrales als back-up

Gasgestookte centrales zullen aanzienlijk toenemen tegen 2020 als een back-up strategie, wanneer er met name zonne-energie en windenergie word toegevoegd zal met deze strategie de CO2 uitstoot worden verminderd. Wanneer tegen 2025 de meeste windenergie capaciteit is toegevoegd en de targets zijn behaald, zal zonne-energie gestaag groeien tegen 2040 en zal de zonnesector het meest concurrerend zijn als de windenergie optie’s benut zijn.

kernenergie blijft stabiel

De meeste groei in de duurzame energie sector zullen vallen onder de High Economic Growth Case (393 GW ). De bouw van nieuwe schone gascentrales zullen het gebruik van de gasgestookte centrales ondermijnen. Het aandeel kernenergie blijft in principe onveranderd en zien een groei van 25 GW. Ondanks dat prijzen voor natuurlijk gas zullen dalen, zal het aandeel in windenergie en zonne-energie nog steeds voor 50% van de capaciteit leveren.

Eerder overgaan naar duurzame energie om kosten te drukken

Het IEA stelt verder dat als er eerder word geschakeld naar duurzame energie dat het de elektriciteitsprijzen kan verlagen. Wanneer landen onderling meer samenwerken dan zullen de elektriciteitsprijzen ongeveer 2,8% hoger liggen in 2020 en in 2030 2,7%.

Bron:IEA

EIA presenteert Clean Power Plan
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!