Eis afgewezen om Nuon managers te verhoren in Natuurstroom procedure

rechter

Nuon is een verweerprocedure gestart waarin word geëist dat voormalige medewerkers van Nuon moeten getuigen in de zaak rondom het product Natuurstroom. De rechtbank heeft deze eis verworpen.

Er waren ruim 200.000 klanten van Nuon die gedupeerd waren met duurzame contracten. De energieleverancier word verweten de klanten foutief ingelicht te hebben over het duurzame product. Nuon deed de belofte dat het geïnvesteerde geld zou worden gebruikt voor projecten in duurzame energie. Dit is wel gebeurd tot aan 2002 daarna stopte Nuon met het project, maar liet de klant wel de toeslag nog jaren betalen.

ConsumentenClaim heeft berekend dat de klanten van Natuurstroom 70 mln tot 100 mln teveel hebben betaald. ConsumentenClaim diende daarop een eis in om tien topmanagers te horen die toentertijd werkzaam waren bij Nuon. Deze eis werd ingediend om de getuigenverklaringen mee te nemen in de zaak voor het te betalen schadevergoedingsbedrag.

De energieleverancier ging tegen deze eis in en verzocht de rechter dit tegen te houden. Zij vinden dat zij tot op heden een adequate uitleg hebben verstrekt aan de benadeelde klanten. Desalniettemin doet deze uitspraak niks af aan de voortgang van deze zaak.

Bron: FD

Eis afgewezen om Nuon managers te verhoren in Natuurstroom procedure
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!