Electrabel dient klacht in bij Europese commissie

europesecommissie

Energieleverancier Electrabel heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie. De leverancier moet belasting betalen over haar kernenergie productie. Zij vinden dat zij oneerlijk belast worden ten opzichte van energieproducten die andere vormen van energie opwekken.

De hoogte van de belasting over kernenergie word onevenredig geheven in tegenstelling tot andere energie vormen. Electrabel heeft de afgelopen 6 jaar al ruim ā‚¬1,76 mrd betaald aan belastingen. Iedere kernenergie producent moet deze belasting voldoen aan de staat.

De belasting is temeer wrang omdat Electrabel haar aandeel in kernenergie heeft zien dalen door het defect aan haar kerncentrales, en de recente brand in kernreactor Tihange 3. Daardoor loopt de energieleverancier inkomsten mis. De verdere druk op de energieleverancier is groot in verband met de verwachte stroom black-out deze winter. Nederland heeft eerder al toegezegd Belgiƫ te hulp te schieten in geval van het stroomtekort.

Electrabel dient klacht in bij Europese commissie
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.