Electrabel vermoed opzet in stil leggen kerncentrale

doel4

Energieleverancier Electrabel heeft haar kerncentrale in Belgie stil moeten leggen. Er werd een defect geconstateerd waardoor er besloten werd de centrale Doel 4 uit te zetten.

Samen met de FANC (Nucleaire regulator) gaat Electrabel bekijken of het defect opzettelijk door iemand is gedaan omdat die verdenking groot is. Er werd een lek in de smeerolie leiding gevonden wat tot gevolg had dat de stoomturbine te warm werd. Het FANC heeft de zaak nu in onderzoek en er werd vrij snel vastgesteld dat het lek niet zomaar is ontstaan.

De schade aan de stoomturbine word nu bekeken en Electrabel wil zodra het veilig is de kerncentrale weer opstarten. Het stil leggen van de kerncentrale heeft geen invloed op de energievoorraad dus daar hoeven klanten zich geen zorgen over te maken.

Electrabel vermoed opzet in stil leggen kerncentrale
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.