Electrabel wil beschikbare capaciteit uitbreiden

gascentrale

Energieleverancier Electrabel gaat haar beslissing om het sluiten van 5 centrales terugdraaien. Het betreft de centrales in Herdersbrug. De stoom en gascentrale in Brugge zal dus operabel blijven de centrales hebben gezamelijk heeft een productie capaciteit van 341 megawatt.

Electrabel wil verantwoordelijkheid nemen als marktleider

Met het oog op een elektriciteitstekort en het sluiten van de centrales wil Electrabel de daling in de elektriciteitscapaciteit opvangen. De Federale regering in België acht het het beste dat er een reserve word aangelegd. De regering zal in ruil voor een financiële vergoeding ervoor zorgen dat de elektriciteits en gascentrales beschikbaar blijven.

Federale regering vergoedt eigenaren van centrales

Voor de aankomende winter 2015 neemt de regering alvast stappen om de capaciteit te verhogen van 750 megawatt naar 3500 megawatt. Ook bied Electrabel haar centrales Drogenbos en Esch sur Alzette aan deze grotere centrales zijn goed voor nog meer energie capaciteit.

Electrabel is tot de beslissing gekomen om haar energievoorraad te kunnen garanderen wanneer uiteraard de financiële middelen daarvoor mogelijk zijn. De redelijk schone centrale van Electrabel een biomassacentrale zal ook actief blijven de komende winter. Deze centrale die energie opwekt door middel van biomassa heeft een capaciteit van 95 megawatt.

Bron: VRTnieuws

Electrabel wil beschikbare capaciteit uitbreiden
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!