Electrabel wil Doel 1&2 langer operatief houden

De Belgische energieleverancier Electrabel heeft een dossier ingediend bij de FANC de Nucleaire waakhond. Het bedrijf wil de kernreactoren langer laten draaien om de energiezekerheid te kunnen garanderen. Doel 1&2 hebben de houdbaarheid van 40 jaar bereikt en volgens de wet moeten de kernreactoren worden ontkoppeld van het elektriciteitsnet.

Electrabel is al in gesprek met het kabinet over voortzetting van de kernreactoren en hopen op goedkeuring van de FANC. Vooruitziend op de situatie heeft Electrabel haar nucleaire brandstoffen gereserveerd om in geval van doorzetting dit te kunnen gebruiken. Het voorstel zal over een aantal weken worden ingediend zodat de goedkeuring deze zomer nog kan plaatsvinden.

De onderhandelingen betreffen ook een goed en stabiel juridisch onderbouwd plan voordat de energieleverancier een financiƫle injectie zal doen van ruim 600 miljoen euro. Dit bedrag is nodig om de kernreactoren nog eens een extra 10 jaar te laten draaien. Ook onderhandeld Electrabel over de fiscale taks die zij moeten betalen over de nucleaire energie. In verleden werd de energieleverancier benadeeld hierin vonden zij.

Daarom willen zij dat de regering mee denken over een oplossing hierin, omdat het voor Electrabel ander niet rendabel genoeg is om een doorstart te maken. Wanneer Electrabel goedkeuring krijgt kunnen zij verder met het voorbereiden van de verlenging.

Electrabel wil Doel 1&2 langer operatief houden
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.