Electrabel wil tegen 2020 100 windmolens extra geïnstalleerd hebben

windpark eneco

Energiebedrijf Electrabel heeft aangegeven dat zij de komende vijf jaren zo’n 100 windmolens extra willen gaan bouwen op het vaste land. Dit staat in vergelijking met nu gelijk aan 50% extra windenergie.

Nu al 175 megawatt aan windenergie

In 2014 had Electrabel 94 windmolens aan land wat verspreid is over 26 windparken. De gezamenlijke capaciteit daarvan is 175 megawatt. Met deze capaciteit voorzag Electrabel 100.000 huishoudens in hun energiebehoefte.

Electrabel wil haar aandeel in onshore energie nu versneld gaan bouwen om in 2020 haar capaciteit te kunnen verdubbelen naar 400 megawatt aan windenergie. De huidige capaciteit werd in 15 jaar gebouwd en de toekomstige capaciteit zal 1/3 sneller worden gerealiseerd.

In 2015 worden er 25 windmolens geactiveerd

Alleen al dit jaar worden er 25 windmolens geactiveerd die in 6 windparken komen, in Vlaanderen en in Wallonië. De investeringen voor de nieuwe windturbines zullen 400 miljoen gaan kosten waarvan Electrabel 200 miljoen zal investeren, het resterende zal worden gedragen door overeenkomsten met partners. Electrabel gaat voorts ook samenwerking met Greensky, de stad Sint-Truiden, Infrabel en IBE samenwerken om langs de snelweg van Brussel-Luik 25 windmolens te plaatsen.

Electrabel grootste groene stroom producent van België

Electrabel wil de grootste groene stroom producent van België blijven maar stuiten zij nogal op tegenwerkingen van omwonenden. Daarom nemen sommige projecten wat langer de tijd. Ook wil Electrabel haar aandeel in offshore windenergie gaan vergroten zij delen nu mee in een project van het Consortium Otary voor 35%. Het gaat hierbij om het Mermaid project waar er in de Noordzee 27 tot en met 41 windturbines zullen worden geplaatst met een capaciteit van 266 megawatt. Het windpark moet tegen eind 2020 klaar zijn.

Doelstellingen worden behaald

Met de projecten in windenergie kan België haar doelstelling van 13% in 2020 behalen. De totale capaciteit aan energie uit duurzame bronnen van Electrabel bestaat uit 486 megawatt, waarvan biomassa 285 megawatt, hydro energie 22 megawatt, en zonne-energie 4 megawatt. Toen Electrabel haar aandeel in kernenergie nog had besloeg het totale geïnstalleerde vermogen meer dan 9000 megawatt.

Bron:DeMorgen.be

Electrabel wil tegen 2020 100 windmolens extra geïnstalleerd hebben
8 beoordelingen 9.3 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!